Timo Bult Timo Bult
13/08/2021 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2021 13:14

Cardano koers boven $2, nadert top 3 grootste crypto’s – Bitcoin bij belangrijke weerstand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano koers boven $2, nadert top 3 grootste crypto's - Bitcoin bij belangrijke weerstand

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De markt kleurt vandaag weer mooi groen met hier en daar grote stijgers. De bitcoin (BTC) koers is weer aangekomen bij een belangrijke weerstand en cardano (ADA) is bezig de $2 te doorbreken. In dit artikel een update van de huidige stand van zaken op de markten!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano (ADA) koers haalt tether in, nadert Binance coin (BNB)

We beginnen met cardano, want die heeft de afgelopen dagen een behoorlijke stijging neergezet. Enkele dagen geleden handelde ADA nog onder $1,50, maar op het moment van stijgen is cardano alweer $2,04 waard.

Ten opzichte van 24 uur geleden is cardano met 16,7% in waarde gestegen. De afgelopen 7 dagen staat ADA zelfs bijna 50% in de plus. De altcoin is hiermee weer een aantal plekken op de ranglijst gestegen en haalde vandaag stablecoin tether (USDT) in. Cardano is nu de op drie na grootste cryptocurrency en nadert nu zelfs Binance coin (BNB).

De stijging van cardano vloeit waarschijnlijk voort uit de ontwikkelingen binnen het projectSmart contracts lijken eraan te komen en vandaag komt er als het goed is een lanceerdatum van deze update. Toch moeten handelaren goed op blijven letten.

Kijken we naar de dagelijkse grafiek van ADA dan zien we namelijk de Relative Strength Index (RSI) behoorlijk diep in het overbought gebied staan. Een correctie wordt daardoor steeds aannemelijker doordat de markt oververhit begint te raken. Daarnaast is er natuurlijk het buy the rumour, sell the news effect. Zodra het daadwerkelijke nieuws vandaag naar buiten komt, is het goed mogelijk hierdoor een correctie plaatsvindt.

Advertentie

Bitcoin klopt weer aan bij $46.500

Bitcoin doet het vandaag tevens goed en staat 4,3% in de plus. De koers is na de recente correctie weer gestegen en handelt op het moment van schrijven op een prijs van $46.500.

Hier ligt een weerstandszone waar bitcoin al twee keer eerder aanklopte sinds 9 augustus. De hoop is dus dat het na een derde test de bulls eindelijk lukt om door deze weerstand te breken!

Voor een uitgebreidere technische analyse vindt je hier de wekelijkse column van Michiel, en hier de altcoin koersupdate van John van Meer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie