Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 09:01

Cardano oprichter: goede crypto’s moeten bearmarkten hebben doorstaan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wat analisten verwachten van de Cardano koers

Foto: Shutterstock/JLStock

Op dit moment is de Web Summit, een jaarlijks technologieconferentie in Lissabon, in volle gang. Cryptocurrencies zijn een belangrijk onderwerp tijdens dit grote technologie event en er zijn dan ook veel grote namen uit de crypto-wereld aanwezig. Eén van deze namen is Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH). Volgens Hoskinson zijn crypto projecten die zowel stieren- als berenmarkten hebben overleefd ‘veerkrachtig onder een vijandige belasting’. Investeerders moeten volgens hem de projecten waarderen die de zogenoemde ‘test van de tijd’ hebben doorstaan.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Charles Hoskinson

De CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, heeft verschillende projecten ten onder zien gaan. Hij noemt Silk Road, Mt. Gox en Terra als enkele voorbeelden. De projecten die zwaar weer kunnen doorstaan en kunnen overleven in omstandigheden zoals we die nu kennen zijn volgens hem de goede projecten die uiteindelijk zullen blijven bestaan.

‘’Alleen omdat je vandaag bovenaan staat, betekent niet dat je dat altijd zal zijn. Goede cryptocurrencies moeten verschillende ineenstortingen meemaken. Ik zat in bitcoin (BTC) toen het minder dan 1 dollar was en ik zag de koers gaan naar $30, naar $40, naar $256, naar $80, naar $1.200, naar $250, naar $20.000, naar $64.000, en nu naar ongeveer $20.000. Ik heb dat gezien en ik heb bedrijven zien komen en gaan.’’

In dat opzicht kan je de huidige berenmarkt, waarin de meeste cryptocurrencies met meer dan 70% zijn gedaald, als iets positiefs zien. Het is een test die crypto projecten moeten doorstaan om in de lange termijn succesvol te blijken.

Advertisement

Kritiek op ethereum en bitcoin

De CEO van IOHK is niet bang om zijn mening over andere grote cryptocurrencies uit te spreken. Zo heeft hij zich een tijdje geleden weer eens kritisch uitgelaten over zowel ethereum als bitcoin. Het grote probleem van ethereum is volgens Hoskinson het locking mechanisme, waardoor veel investeerders hun ether niet van de Beacon Chain af kunnen halen tot de volgende grote upgrade. Dit zal naar zijn zeggen resulteren in een liquiditeitscrisis.

Het grote probleem van bitcoin is het vervuilende Proof-of-Work mining. Zijn eigen Cardano draait, net als Ethereum sinds the merge, op Proof-of-Stake. Hij erkent echter dat Proof-of-Work belangrijk is in het creatieproces van nieuwe BTC, maar hij gelooft niet dat het erg effectief is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement