Roy van Krieken Roy van Krieken
24/11/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:12

Cardano oprichter over problemen: “Er is niets veranderd”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano oprichter over problemen:

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Onlangs werd bekend dat de Israelische handelsplatform eToro cardano (ADA) gaat verwijderen in verband met mogelijke problemen omtrent de regelgeving in de Verenigde Staten. Klanten van eToro zullen vanaf 31 december niet meer in staat zijn om nieuwe posities in de altcoin te openen. Een reactie van de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, liet niet lang op zich wachten. Op YouTube geeft hij de nodige opheldering.

Worldcoin krijgt verbod opgelegd in Portugal
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Charles Hoskinson

Veel investeerders bestempelden het nieuws uit het kamp van eToro al snel als fear, uncertainty & doubt (FUD). Volgens velen is er fundamenteel weinig aan de hand met het Cardano project en zou eToro enkel wat zorgen hebben over het staken van de altcoin, niet met mogelijke problemen omtrent de status van cardano in de ogen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het lijkt erop dat Hoskinson deze mening deelt. Op YouTube liet hij weten dat de delisting van cardano op eToro niets te maken heeft met enige ontwikkelingen betreffende de regulatie van de altcoin in de Verenigde Staten.

“We hebben op dit moment niets ontvangen. Geen regelgevende gebeurtenis, geen dagvaarding, niets van geen enkel regelgevend orgaan, geen dreigingen met rechtszaken, geen van deze zaken.”

Als we Hoskinson mogen geloven is er op regelgevend gebied dus helemaal niets veranderd voor Cardano. Hij gelooft dat het puur te maken heeft met liquiditeitsproblemen bij het eToro handelsplatform en dat zij zich op deze manier proberen te beschermen tegen de hoge volatiliteit van de altcoin.

Daarnaast hekelt Hoskinson de onduidelijkheid wat betreft de regulatie van de crypto industrie over de hele wereld. Deze regelgeving verschilt namelijk nogal van land tot land en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom hoopt Hoskinson dat er vroeg of laat een uniforme wereldwijde regelgeving omtrent het crypto ecosysteem zal komen.

Cardano koers

Ondanks de bevorderende woorden van Charles Hoskinson heeft de koers van cardano het als gevolg van het negatieve nieuws zwaar. De koers van cardano zakte behoorlijk onderuit en ADA kwam met ruim 5% in het rood te staan. Dat betekent dat sinds de all-time high van een tijdje terug ADA al meer dan 50% in de min staat. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie