Timo Bult Timo Bult
01/01/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 15:01

Cardano werd in 2021 het actiefst ontwikkeld, aldus Santiment

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano werd in 2021 het meest ontwikkeld, aldus Santiment

Foto: Monstar Studio/Shutterstock

Cryptocurrency netwerken zijn altijd in ontwikkeling. Een grote groep ontwikkelaars verspreid over de wereld kan tegelijk aan de code van een project werken. Door te kijken naar hoe vaak er iets veranderd, kunnen we een idee krijgen van hoe actief een bepaald project wordt ontwikkeld. Uit data van on-chain analyseplatform Santiment blijkt dat Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) de actiefste projecten waren in 2021!

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano ontwikkelaars het actiefst

Santiment laat in een blogpost weten duizenden public github repositories te monitoren. Middels Github kunnen meerdere ontwikkelaars tegelijk aan hetzelfde project werken. Hoe meer “commits” hoe actiever het project is. Op basis van deze data blijkt dat Cardano aan kop gaat.

Op plek twee vinden we Kusama en Polkadot. Eerstgenoemde is een soort testnet van Polkadot. Op plek vier vinden we Ethereum (ETH) met daarachter Gnosis. Santiment meldt daarnaast dat het voor het eerst in zijn jaarlijkse rapport ook een non-fungible token (NFT) project in het lijstje heeft staan, namelijk Flow.

Alhoewel de top 3 zeer dichtbij elkaar ligt, loop Cardano betreft het aantal actieve bijdragers wel ver voor. Dat project zag in 2021 gemiddeld 53 dagelijkse bijdragen waar Kusama en Polkadot onder de 40 bleven steken.

Advertentie

Geen impact op korte termijn markttrends

Het zijn positieve signalen dat verschillende projecten in 2021 zeer actief werden ontwikkeld. Wel stelt Santiment echter dat het waarschijnlijk geen effect heeft op korte termijn markttrends. Voor de langere termijn is het wel een interessant gegeven om naar te kijken:

“Hoewel het weinig tot geen invloed heeft op markttrends op de korte termijn, is ontwikkelingsactiviteit een nogal onderschatte indicator van projectsucces, omdat het de maandelijkse toewijding van het team aantoont om een werkend product te creëren, de functies ervan te polijsten en te upgraden, en trouw te blijven aan de lange termijn roadmap.”

Aldus Santiment. Onlangs was nog in het crypto nieuws te lezen dat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, verwacht dat veel decentralized finance (DeFi) projecten zullen uitsterven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie