Timo Bult Timo Bult
18/05/2021 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2021 09:44

Cardano’s (ADA) eerste dApp haalt $1,7 miljoen op tijdens investeringsronde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano's (ADA) eerste dApp haalt $1,7 miljoen op tijdens investeringsronde

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De eerste gedecentraliseerde applicatie (dApp) op Cardano (ADA) heeft $1,7 miljoen opgehaald bij investeerders. De dApp, Revuto genaamd, is erop gericht een groot volume aan transacties te faciliteren voor terugkerende betalingen voor verschillende diensten.

Onder de investeerders zijn meerdere bekende blockchain durfkapitalisten te vinden waaronder BackDragon VC. De investeringsronde was snel voorbij vanwege het grote succes. Binnen een week tijd wist Revuto $1,7 miljoen op te halen bij verschillende partijen. Revuto CEO Josipa Majic zei over het succes:

“We zijn onze particuliere investeerders, waaronder BlackDragon, dankbaar dat ze geloven in het team en de technologie van Revuto, en voor het delen van onze visie om crypto in het dagelijks leven besteedbaar te maken. Het hebben van de juiste financiering en investeerders die onze langetermijnvisie ondersteunen, is cruciaal, en daarom zijn we verheugd deze mijlpaal te bereiken en kijken we uit naar wat ons te wachten staat,”

Revuto is naar verluidt de eerste dApp die op Cardano zal lanceren. Op het netwerk wil het betalingen gaan verzorgen tegen lage kosten. Het gaat hierbij voornamelijk om terugkerende betalingen voor bijvoorbeeld abonnementen. Het REVU token zal onderdeel zijn van het project. Hiermee krijgen gebruikers verschillende voordelen waaronder staking rewards. Daarnaast zal er een Revuto debetkaart komen.

Cardano is een blockchain-netwerk dat lijkt op Ethereum (ETH). Het verschil is dat Cardano op Proof-of-Stake (PoS) draait en daarmee uiteindelijk veel efficiënter en sneller zal zijn dat Ethereum. De verwachtingen zijn hoog echter is het project nog altijd in ontwikkeling. Naar verwachting zullen smart contracts dit jaar eindelijk geactiveerd worden waarmee Cardano volledig operationeel zal worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement