Timo Bult Timo Bult
17/05/2021 10:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 10:16

‘Cardano (ADA) wil niet een miljoen maar een miljard mensen binnenhalen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) wil niet miljoenen maar miljarden mensen binnenhalen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De video van Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson kwam gisteren al even aan bod. De oprichter maakte in reactie op kritische vragen van miljardair Mark Cuban een video waarin hij uitlegt wat Cardano is en waarom het serieus genomen moet worden.

Een van de opvallende uitspraken die Hoskinson in zijn video deed is dat Cardano niet gericht is om miljoenen gebruikers binnen te halen, maar miljarden. Hiervoor stelt het project zichzelf constant twee vragen: “Waar moeten we heen en wat hebben we nodig om een duurzaam ecosysteem met een miljard mensen, niet een miljoen, neer te zetten?”

Dit is een van de redenen dat Cardano het hele smart contract model op de schop heeft gegooid. Hoskinson legt uit:

“Wat we besloten te doen, is het hele smart contractmodel opnieuw te bouwen. Ten eerste omdat het niet veilig was wat te zien is aan de miljarden dollars van gebruikers die verloren zijn gegaan door onbeveiligde gehackte apps. Ten tweede: het is niet duurzaam: voorspelbaarheid van de kosten, hoge gas fees die applicaties hebben.”

Daarnaast is het doel van Cardano om zoveel mogelijk ontwikkelaars aan te trekken. Hoskinson stelt dat er 80.000 Solidity ontwikkelaars zijn, de programmeertaal van Ethereum (ETH), maar 25 miljoen Dot Net en Java ontwikkelaars zijn in de wereld:

“Dus hoe halen we die mensen binnen in het Cardano-ecosysteem en hoe zorgen we ervoor dat ze hun tools, technieken en talen gebruiken die ze gezamenlijk hebben geschreven.”

Dit laatste hoopt het project te bereiken door onder andere een nieuwe programmeertaal te ontwikkelen die de bovenstaande 25 miljoen ontwikkelaars makkelijk kunnen gebruiken. Vooralsnog is Cardano nog in ontwikkeling en niet volledig operationeel. Het blijft dus afwachten of Cardano ook daadwerkelijk zover komt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie