Kevin Schijven Kevin Schijven
31/08/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 14:15

Celo lanceert DeFi initiatief van $100 miljoen met Aave, Curve, Sushi en meer, koers steeg 116% in een uur

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Celo lanceert DeFi initiatief van $100 miljoen met Aave, Curve, Sushi en meer, koers steeg 116% in een uur

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Celo (CELO), een nieuw blockchain project gericht op mobiele telefoons, heeft samen met een reeks grote decentralized finance (DeFi) projecten een nieuw initiatief en fonds opgericht, genaamd “DeFi for the People.” Dat kondigt het cryptocurrency bedrijf op 30 augustus aan:

DeFi for the People wil DeFi naar de mainstream brengen door het toegankelijk te maken voor de 6 miljard smartphone gebruikers in de wereld. Het project heeft een programma van maar liefst $100 miljoen opgezet bedoeld voor “educatieve initiatieven, beurzen en incentives.”

De DeFi markt explodeerde vorig jaar zomer met de lancering van projecten als Aave (AAVE) en Compound (COMP) op Ethereum (ETH). Toch heeft het nog niet het grote publiek bereikt en van de 5 miljoen DeFi gebruikers, leeft minder dan 10% in onderontwikkelde landen, meldt het persbericht. DeFi for the People wil dat veranderen door DeFi toegankelijker te maken voor de mensen die het “het meest nodig hebben.”

Het consortium bestaat uit Aave (AAVE), Curve (CRV), Sushi (SUSHI), UMA (UMA), 0x (ZRX), PoolTogether (POOL), Moola Market (MOO) en Ubeswap (UBE). Chainlink (LINK), The Graph (GRT), Wrapped.com en RabbitHole zijn “educatie en infrastructuur partners.”

De DeFi projecten zullen over de komende weken hun incentive-, of stimuleringsprogramma’s, lanceren op Celo. Aave lanceert een programma van $20 miljoen, Curve van $14 miljoen en Sushi van $10 miljoen. PoolTogether heeft al een unieke prijsloterij op Celo gelanceerd van $500.000 waar “niemand kan verliezen.”

De CELO koers maakte gisteren enorme een sprong omhoog toen het nieuws naar buitenkwam. De koers schoot van $4,37 naar een all-time high van $9,82. Het was een ongekende stijging van maar liefst 116% in een uur. Sindsdien is de koers weer met 35% omlaag gecorrigeerd naar $6,42. Toch is het volume hard aan het toenemen wat wellicht betekent dat er nog meer inzit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie