Tim Kamp Tim Kamp
29/05/2024 20:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2024 17:58

Chainlink stijgt hard na nieuwe aankondiging

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Chainlink-LINK more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink stijgt hard na nieuwe aankondiging

Foto: sdx15/Shutterstock

De cryptowereld is voortdurend in beweging en deze keer is het Chainlink die de krantenkoppen haalt. De waarde van LINK steeg met maar liefst 10%, als gevolg van een nieuwe samenwerking. Een belangrijke samenwerking met het bedrijf SWIFT stond centraal. Ook zien de oprichters de lancering van de Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) als een positieve toevoeging in de industrie van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chainlink en SWIFT slaan handen ineen

Chainlink, een gedecentraliseerd oracle-netwerk, kondigde onlangs een strategische samenwerking aan met SWIFT. Het bedrijf is een wereldwijde leverancier van veilige financiële berichtgeving. Deze samenwerking is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van betalingen over de grens door gebruik te maken van de blockchain-technologie van Chainlink.

Door deze integratie kunnen financiële instellingen profiteren van snellere en goedkopere transacties. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de wereldwijde financiële infrastructuur.

SWIFT werd in 1973 opgericht en staat voor de ‘Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication’. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in België, is een organisatie die wereldwijd wordt gebruikt voor de veilige uitwisseling van financiële berichten tussen banken en andere financiële instellingen.

Chainlink, met de cryptocurrency chainlink (LINK), was afgelopen maandag de best presterende munt in de top 40 op basis van marktkapitalisatie. De munt is gebouwd op het netwerk van Ethereum en is ontworpen om informatie veilig in en uit een blockchain te krijgen.

Advertentie

Cryptoprojecten bouwen steeds meer bruggen met traditionele financiële wereld

Dat de partijen de handen ineenslaan werd bekendgemaakt op de Consensys-conferentie in Austin, Texas. Dat is naar alle waarschijnlijkheid dan ook de reden dat de crypto in het groen stond maandag. Het internationale betalingsplatform is een grote speler in de financiële wereld. Chainlink heeft laten weten dat het partnerschap bewijst dat “bestaande infrastructuur kan samensmelten met de nieuwe wereld van blockchains”.

Daarmee gaat medeoprichter van Chainlink, Sergey Nazarov, verder op de coöperatie tussen traditionele financiële instellingen en de wereld van blockchain-technologie. Hij ziet het beursgenoteerde fonds van ethereum (ETH) als een grote positieve ontwikkeling:

“Het is een teken van een zeer duidelijke trend dat niet alleen bitcoin (BTC), niet alleen ETH, maar veel andere tokens in de wereld uiteindelijk hun eigen ETF’s zullen krijgen op een bepaald punt, waardoor de grotere wereldwijde kapitaalmarkten kunnen interageren met dat financiële product.”

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie