Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
27/05/2024 21:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 18:45

Ethereum kan $4.500 bereiken voor livegang van ETF’s

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum kan $4.500 bereiken voor livegang van ETF's

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ethereum (ETH) zette in de afgelopen weken een indrukwekkende rally neer. De grootste altcoin van de markt steeg vanaf 20 mei met bijna 30 procent en handelt nu zelfs in de buurt van de psychologische grens van 4.000 dollar. Als het aan de CEO en oprichter van DeFiance Capital Arthur Cheong ligt, kunnen we een verdere stijging verwachten tot $4.500, nog voor de fondsen zijn gelanceerd.

‘Slechte prestaties van ethereum ETF’s voorspellen problemen’
'Slechte prestaties van ethereum ETF's voorspellen problemen'

Optimisme door Ethereum ETF’s

Het optimisme van Cheong is gebaseerd op de goedkeuring van de ETH exchange traded funds (ETF’s) aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het betekent dat de ETF’s binnenkort genoteerd en verhandeld kunnen worden op beurzen. Volgens de DeFiance Capital oprichter zal dit de vraag naar ethereum kunnen vergroten.

Arthur verwacht dat een doorbraak boven de weerstandszone van 4.000 tot 4.100 dollar een grote hoeveelheid aan shortposities zou liquideren. Dit zou een verdere prijsstijging kunnen veroorzaken doordat traders gedwongen worden om hun shortposities te dekken.

Advertentie

Nieuwe ETH all-time high in handbereik

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandelt rond de 3,963 dollar. Een stijging tot Arthur Cheong verwachte waardering van 4.500 dollarzou een toename betekenen van 13,5 procent. De digitale munt zou daarmee ook erg dichtbij zijn vorige all-time high (ATH) van 4.878 dollar komen te staan.

Voorlopig blijft de daadwerkelijke lancering van de ETF’s nog onduidelijk. Verschillende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, Fidelity, VanEck, Grayscale, Franklin Templeton, Invesco Galaxy, Bitwise en ARK 21Shares, wachten het nieuws van de SEC af.

Ethereum ETF’s worden vandaag gelanceerd: alles wat je moet weten
Ethereum ETF’s worden vandaag gelanceerd: alles wat je moet weten

Een miljarden instroom voor ethereum?

De Bloomberg analist Eric Balchunas vergelijkt de huidige goedkeuring met die van de bitcoin (BTC) Spot ETF’s, maar verwacht lagere volumes voor ETH. Hij voorspelt een initiële handel van 1 tot 2 miljard dollar, aanzienlijk minder dan bij BTC.

VanEck’s Matthew Sigel benadrukt de sterke investeringscasus voor Ethereum en verwacht dat technologie- en aandelenbeleggers meer interesse zullen tonen in het gedecentraliseerde applicatie (dApps) ecosysteem van Ethereum. De goedkeuring biedt volgens hem nieuwe investeringsmogelijkheden en zet de toon voor verdere groei en acceptatie in de crypto markt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie