Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2024 17:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 14:27

Ethereum ETF’s goedgekeurd – wat staat er te gebeuren volgens experts?

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Wordt BlackRock 's werelds grootste bitcoin ETF in april?

Foto: Tada Images/Shutterstock

De recente goedkeuring van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft veel stof doen opwaaien in de cryptowereld. Dit is een extreem belangrijke mijlpaal en roept de vraag op: wat komt hierna? Experts hebben tijdens een sessie op X Spaces hun inzichten gedeeld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vergelijkingen met bitcoin ETF’s

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas kunnen we een scenario verwachten dat lijkt op de goedkeuring van de bitcoin (BTC) spot ETF’s. Hij beschreef het als een vergelijkbare lancering waarbij dezelfde bedrijven en vermogensbeheerders hun producten op dezelfde dag zouden lanceren. Echter, Balchunas verwacht dat de volumes van de spot ETH ETF’s lager zullen zijn in vergelijking met de bitcoin ETF’s.

“Ik zou veel gelijkenissen verwachten, maar deel alles wat je zag met bitcoin door ongeveer tien. Dus je zult in de eerste paar weken misschien een totaal van $1 miljard of $2 miljard zien. Ik zie deze niet zo groot worden.”

Balchunas merkte ook op dat handelaren mogelijk interessante strategieën zouden kunnen toepassen, zoals het short gaan op de ETF en het kopen van ETH omdat je het kunt staken.

Advertentie

De investeringscasus voor ETH

Matthew Sigel, hoofd van digitaal vermogensbeheer bij VanEck, benadrukte dat ze een zeer sterke investeringscasus voor Ethereum zullen presenteren. VanEck heeft hard gewerkt om de ideale mix van bitcoin en ethereum te vinden en zal binnenkort hun analyse vrijgeven. Sigel gelooft dat veel technologie- en aandelenbeleggers op zoek zijn naar activa met intrinsieke waarde en mogelijk nog niet op de hoogte zijn van het “levendige, gedecentraliseerde applicatie (DApp) ecosysteem” van Ethereum. Dat veel investeerders Ethereum ‘niet snappen’ werd onlangs ook nog door andere experts onderstreept. VanEck is hier in ieder geval van op de hoogte en komt met een strategie om dit aan te pakken.

De goedkeuring van spot Ether ETF’s door de SEC is een significante stap voorwaarts voor de cryptomarkt. Hoewel de volumes mogelijk lager zullen zijn dan die van bitcoin ETF’s, biedt dit nieuwe mogelijkheden voor investeerders die in meer dan alleen BTC zijn geïnteresseerd.

Hoe lang het nog gaat duren voordat de ETH ETF’s ook echt op de Amerikaanse beurs verhandelbaar zijn is nog niet bekend, maar de kans is groot dat dit niet lang op zich zal laten wachten. Volgens experts is het belangrijkste obstakel in ieder geval al overwonnen en kan het speculeren over het effect op de koers beginnen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie