Charles Hoskinson van Cardano (ADA) vergelijkt Amerikaanse dollar met de OneCoin scam

De cryptocurrency community op Twitter reageert geschokt op het nieuws dat de Federal Reserve (FED), de centrale bank van de Verenigde staten, de opdracht kreeg zoveel geld te printen als nodig is om een financiële crisis naar aanleiding van het coronavirus te voorkomen.

Charles Hoskinson, CEO van IOHK – de ontwikkelaar van Cardano – tweette op 23 maart dat hij serieuze “OneCoin gevoelens” kreeg van de Amerikaanse dollar:

 

President van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, Neel Kashkari, verwees naar het feit dat er “oneindig veel geld bij de FED ligt”, in een interview met het programma 60 minutes van CBS. Nadat er werd doorgevraagd aan de hand van deze opmerking zei hij:

Dat is letterlijk was het congres ons heeft opgedragen. Dat is de taak die zij ons gegeven hebben, het printen van geld om zo liquiditeit het financiële systeem in te pompen.

Het idee dat de Federal Reserve groen licht kreeg om een ​​oneindige hoeveelheid nieuw geld te drukken, leidde tot de vergelijking die Hoskinson in zijn tweet maakte.

Zoals eerder te lezen was op Crypto Insiders had OneCoins minimaal $4 miljard van nietsvermoedende investeerders gestolen. De investeerders wisten niet dat de tokens die zij kochten geen onderliggende waarden hadden.

Changpeng Zhao en Anthony Pompliano

Andere bekende figuren uit de cryptocurrency-sector gaven ook hun mening omtrent bovenstaande en deden dit iets genuanceerder.

Mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, tweette:

De geschiedenis leert ons dat dit op de lange termijn niet houdbaar is voor een valuta.

Ondertussen gaf de CEO van Binance, Changpeng Zhao, de FED een lesje economie in zijn tweet:

Ooit gehoord van “aanbod, vraag en prijs”? Wat gebeurt er met de prijs als je oneindig aanbod hebt?

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€40.945,40 Kopen
1
Bitvavo
€40.193,20 Kopen
2
Litebit
€40.598,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€40.630,00 Kopen
Meer nieuws

President Bank of Korea haalt hard uit naar bitcoin (BTC): “Het heeft geen intrinsieke waarde”

Volgens Lee Ju-yeol, president van de Zuid-Koreaanse centrale bank, de Bank of Korea (BOK), hebben cryptocurrencies als bitcoin (BTC) geen intrinsieke waarde. Ook verwacht...

Bitcoin (BTC) investering van Tesla is “omslagpunt” voor crypto, zegt Bloomberg analist

Mike McGlone, een bekende analist van persbureau Bloomberg, zegt dat de recente investering van $1,5 miljard van autofabrikant Tesla een omslagpunt kan zijn voor...

Bitcoin (BTC) crash veroorzaakt door dezelfde whale die ook crash in maart 2020 veroorzaakte?

De bitcoin (BTC) koers ging de afgelopen dagen hard onderuit. Op het moment van schrijven staat de moeder der aller cryptocurrencies 20% in de...

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...