Erik Juffermans Erik Juffermans
21/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 16:00

ChatGPT creëert nieuwe memecoin op Ethereum, ziet gelijk enorm volume

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ChatGPT AI creëert nieuwe memecoin op Ethereum

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

Een Ethereum (ETH) ontwikkelaar heeft ChatGPT, een zeer populair artificial intelligence (AI) programma, instructies gegeven om een zogenaamde memecoin te lanceren. Dit deed het AI-programma naar behoren. De gloednieuwe crypto genereerde in de eerste 24 uur na lancering al meer dan $12 miljoen aan handelsvolume.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

ChatGPT AI creëert memecoin

De ontwikkelaar, bekend als CroissantETH op Twitter, schreef een script waarmee ChatGPT niet alleen een naam voor de memecoin kon verzinnen, maar maar ook de cryptomunt lanceerde op het Ethereum netwerk. Hij legt op Twitter uit hoe het werkt.

“In essentie vraagt het script ChatGPT om een ERC20 token te creëren volgens de Open Zeppelin standaard. De naam van de token en andere parameters zijn ontworpen om te worden doorgegeven door waarden die door GPT zijn opgegeven in de code.”

Open Zeppelin is een open-source framework voor het bouwen en lanceren van smart contractsTot zover heeft CroissantETH één token op deze wijze gelanceerd: AstroPepeX (APX). Een keurige naam voor een memecoin zo te zien. En die mening wordt gedeeld door handelaren, aangezien APX al miljoenen aan volume genereerde. Vroege investeerders wisten al immense winsten te behalen, blijkt uit een bericht op X.

Naam van nieuwe crypto: AstroPepeX

Maar hoe kwam ChatGPT eigenlijk bij die naam AstroPepeX?. Het AI-programma baseerde de naam op de data van de tienduizend meest-verhandelde tokens op Uniswap. Ook nam het data van de platformen Coinmarketcap en Coingecko mee in de keuze. Vervolgens werd AstroPepeX in het leven geroepen.

Andere namen waar ChatGPT mee op de proppen kwam waren “Inuverse” en “QuantumPepe”. Uiteindelijk hebben die de namen het dus niet gehaald.

Het plaatje van de memecoin werd ook door AI gecreëerd, door het programma DALL-E om precies te zijn. Dit is tevens een programma van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT.

CroissantETH geeft aan erg onder de indruk te zijn van de mogelijkheden en vaardigheden van ChatGPT, vooral in zo’n specifieke niche als crypto. Sinds de lancering is de koers van APX echter fors aan het dalen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement