Simon Bosch Simon Bosch
26/04/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 20:00

ChatGPT kan nu blockchain-data van Solana uitlezen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Eind vorig jaar introduceerde OpenAI het AI-model ChatGPT, dat in korte tijd razend populair werd. Het artificial intelligence-programma lijkt overal wel een antwoord op te hebben. Op vragen over real-time data afkomstig van blockchains wist het echter nog geen antwoord te geven, maar Solana Labs heeft hier een oplossing voor bedacht in de vorm van een plugin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana plugin voor ChatGPT

OpenAI laat ontwikkelaars plugins toevoegen aan het AI-model, zodat je de dienst ook op andere manieren kunt gebruiken dan OpenAI oorspronkelijk voor ogen had. Zo kun je met OpenTable gemakkelijk de beste restaurants uitzoeken en een tafel reserveren via ChatGPT. De FiscalNote-plugin is er voor het vinden van juridische en politieke informatie en Speak is een vreemde talencoach.

Solana Labs heeft ook een plugin ontwikkeld, waarmee ChatGPT alle data van de Solana (SOL) blockchain kan gebruiken. Op het moment van schrijven is de meest recente data waar ChatGPT op is getraind van september 2021, wat betekent dat het geen recente data kan gebruiken. Dit soort plugins brengen daar verandering in.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd, kun je het AUI-model vragen om hoeveel een walletadres precies aan tokens bezit. Ook kun je vragen om de ID’s en namen van non-fungible tokens (NFT’s) en om andere bezittingen van het adres in kwestie.

Het nieuws komt vlak nadat de Solana Foundation aankondigde dat het in totaal 1 miljoen dollar aan ontwikkelaars wil geven voor de ontwikkeling van plugins voor AI-tools die overweg kunnen met de Solana-blockchain. De plugin voor ChatGPT is op Solana Labs’ Github-pagina te bekijken.

Advertentie

AI ontwikkeling gaat te snel?

Ondertussen vindt kunstmatige intelligentie al een hoop weerstand van mensen die vinden dat de ontwikkeling te snel gaat. Veel mensen zijn bang dat AI te veel werk uit handen zal nemen van de bevolking. Sommigen stellen daarom voor dat bedrijven die dit soort modellen maken moeten betalen voor de content die ze AI-modellen voeren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie