Kevin Schijven Kevin Schijven
18/03/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2021 15:55

Chiliz (CHZ) koers steeg met maar liefst 1.555% in maart, maar waarom?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chiliz (CHZ) koers steeg met maar liefst 1.555% in maart, maar waarom?

Foto: Morrowind/Shutterstock

De enorme koersstijging van Chiliz (CHZ) zal je wellicht niet ontgaan zijn. Het is een van de populairste onderwerpen in ons Telegram-kanaal!

Chiliz is deze maand aan een enorme bull-run begonnen. De prijs lag op 1 maart nog op ongeveer $0,053 en bereikte op 13 maand een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $0,878. Dat is een stijging van maar liefst 1.555% in minder dan twee weken!

Vervolgens corrigeerde de koers weer omlaag. Op 17 maart zakte CHZ naar $0,488, een daling van 45% van de nieuwe top, maar alsnog meer dan 800% hoger dan de waarde van de cryptocurrency begin deze maand. Vandaag staat de koers alweer 37% in de plus met een waarde van $0,667 op het moment van schrijven ten opzichte van de 0,488 van gisteren.

Dit maakt CHZ de best presterende crypto in de markt deze maand. Waarom doet CHZ het dan zo goed? Dan heeft wellicht te maken met de exploderende non-fungible token (NFT) markt. NFT’s zijn een nieuwe vorm van crypto waarvan elke token uniek is. Dat maakt het mogelijk om te handelen in unieke digitale verzamelobjecten.

Deze maand zijn enkele NFT ‘kunstwerken’ voor exorbitante prijzen verkocht. Zo verdiende Beeple met zijn kunstwerk maar liefst $69 miljoen en werd de allereerste Tweet ooit voor $2,5 miljoen verkocht. Chiliz ondersteunt ‘fan tokens’ van een aantal van de grootste voetbalclubs ter wereld. Ook deze NFT’s stegen in maart enorm in waarde.

Zo steeg bijvoorbeeld de Barcelona Fan Token (BAR), die vorig jaar lanceerde, met meer dan 250% deze maand. Ook andere NFT-gerelateerde projecten doen het goed, Enjin (ENJ) steeg bijvoorbeeld met bijna 400% in de afgelopen 30 dagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie