Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2021 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2021 08:07

NFT kunstwerk van Beeple voor bizar miljoenenbedrag verkocht, NFT gekte zwelt aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT kunstwerk van Beeple voor bizar miljoenenbedrag verkocht, NFT gekte zwelt aan

Foto: Primakov/Shutterstock

Dat de non-fungible token (NFT) markt momenteel explodeert, was onlangs al op Crypto Insiders te lezen, en dat was wellicht pas het begin. Eergisteren werd voor het eerst een puur digitaal NFT kunstwerk verkocht via een groot veilinghuis.

Het kunstwerk, genaamd ‘Everydays: The First 5000 Days,’ is van Mike Winkelmann, beter bekend als ‘Beeple.’ Het kunstwerk werd op 11 maart voor maar liefst $69,3 miljoen verkocht via het veilinghuis van Christie’s:

Beeple heeft de afgelopen 5.000 dagen, of 13,7 jaar, elke dag een nieuwe tekening gemaakt. Het kunstwerk is een verzameling van al deze 5.000 tekeningen.

De veiling begon in eerste instantie met een prijs van $100 en 33 mensen deden eraan mee. In de laatste minuten van de veiling sprong de prijs nog van $25 miljoen naar boven de $50 miljoen. Hieronder is een reactie van de artiest van het moment:

Bloomberg meldt dat Tron (TRX) CEO Justin Sun een bod uitbracht van $60 miljoen, maar in de laatste minuten werd verslagen door het winnende bod van $69.346.250. Het kunstwerk staat nu in de top 3 duurste kunstwerken die ooit verkocht zijn door een levende artiest. Onlangs verkocht Beeple al een NFT tekening van voormalig president Trump voor $6,6 miljoen.

NFT’s verschillen met andere cryptocurrencies doordat elke token uniek is. Dat maakt het mogelijk om dit soort kunstwerken te verkopen waar maar een enkele digitale kopie van bestaat. De NFT’s bestaan voornamelijk op het netwerk van Ethereum (ETH). Lees meer over NFT’s in Timo’s Take.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement