Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2019 14:45

Chinese blockchain-ranglijst: bitcoin (BTC) stijgt, EOS wederom bovenaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese blockchain-ranglijst: bitcoin stijgt, EOS wederom bovenaan

Het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) heeft onlangs weer een update van zijn cryptocurrency-ranglijst uitgebracht. Het is inmiddels de twaalfde editie van deze maandelijkse ranglijst.
EOS (EOS) pakt deze maand wederom de toppositie. Ook tron (TRON) staat wederom op de tweede plaats en ethereum (ETH) op de derde plek. Verder staan Steem (STEEM) en Ontology (ONT) in de top vijf.
Bitcoin (BTC) vinden we echter pas op de twaalfde positie. Ondanks dat bitcoin veruit de grootste cryptocurrency op de markt is, scoort deze op de lijst niet zo goed in de categorie technologie. Toch is bitcoin deze maand drie posities gestegen in vergelijking met de ranglijst van vorige maand.
Het CCID beoordeelt elke blockchain op drie verschillende criteria. Dat zijn technologie, innovatie en bruikbaarheid. Het is inmiddels een jaar geleden dat het CCID voor het eerst deze maandelijkse ranglijst uitbracht.
Weiss Ratings, een website dat aandelen en cryptocurrencies rangschikt, toont een net iets andere top vijf. Bovenaan staat bitcoin, gevolgd door EOS op de tweede plek en ethereum op de derde. De top vijf wordt vervolgens aangevuld met ripple (XRP) en litecoin (LTC).
Weiss Ratings hanteert dan ook iets andere criteria. Zij baseren hun ranglijst vooral op adoptie en technologie, alhoewel het niet bekend is hoe deze criteria precies worden toegepast.
Eind vorige maand publiceerde Weiss Ratings een lijst van de top 122 cryptocurrencies. Toen pakte XRP nog de eerste plek, gevolgd door EOS en bitcoin.
De Global Public Blockchain Technologie Assessment Index van het CCID tekende vorige maand een vergelijkbaar beeld.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie