Chinese blockchain-ranglijst: bitcoin stijgt, EOS wederom bovenaan

Chinese blockchain-ranglijst: bitcoin (BTC) stijgt, EOS wederom bovenaan

Het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) heeft onlangs weer een update van zijn cryptocurrency-ranglijst uitgebracht. Het is inmiddels de twaalfde editie van deze maandelijkse ranglijst.

EOS (EOS) pakt deze maand wederom de toppositie. Ook tron (TRON) staat wederom op de tweede plaats en ethereum (ETH) op de derde plek. Verder staan Steem (STEEM) en Ontology (ONT) in de top vijf.

Bitcoin (BTC) vinden we echter pas op de twaalfde positie. Ondanks dat bitcoin veruit de grootste cryptocurrency op de markt is, scoort deze op de lijst niet zo goed in de categorie technologie. Toch is bitcoin deze maand drie posities gestegen in vergelijking met de ranglijst van vorige maand.

Advertentie

Het CCID beoordeelt elke blockchain op drie verschillende criteria. Dat zijn technologie, innovatie en bruikbaarheid. Het is inmiddels een jaar geleden dat het CCID voor het eerst deze maandelijkse ranglijst uitbracht.

Weiss Ratings, een website dat aandelen en cryptocurrencies rangschikt, toont een net iets andere top vijf. Bovenaan staat bitcoin, gevolgd door EOS op de tweede plek en ethereum op de derde. De top vijf wordt vervolgens aangevuld met ripple (XRP) en litecoin (LTC).

Weiss Ratings hanteert dan ook iets andere criteria. Zij baseren hun ranglijst vooral op adoptie en technologie, alhoewel het niet bekend is hoe deze criteria precies worden toegepast.

Eind vorige maand publiceerde Weiss Ratings een lijst van de top 122 cryptocurrencies. Toen pakte XRP nog de eerste plek, gevolgd door EOS en bitcoin.

De Global Public Blockchain Technologie Assessment Index van het CCID tekende vorige maand een vergelijkbaar beeld.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.159,60 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.907,60 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€15.914,40 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.984,10 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws