Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/03/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2019 10:45

Weiss Ratings-rapport: Deze cryptocurrency het best voor investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Weiss Crypto Ratings heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin het 122 cryptocurrencies beoordeelt. Het stelde aan de hand van analyses twee ranglijsten op. Een wordt op basis van technologie en adoptie opgesteld en bij de ander tellen de investeringskansen ook mee.
Weiss Ratings gaf op het gebied van technologie en adoptie 3 “A’s” weg, de hoogst haalbare beoordeling. Op nummer een staat XRP met daarachter EOS en Bitcoin. Wanneer de investeringskansen (risico en rendement) erbij worden betrokken verandert de lijst iets.
Daar staat EOS namelijk met een B- op nummer één. Daarachter komen XRP en Bitcoin. Weiss Ratings ziet EOS dus als een goede investeringsoptie voor beleggers, en dat heeft de cryptocurrency de afgelopen drie maanden ook wel bewezen.
Het rapport, “Dark Shadows with a Bright Future” genaamd, is daarnaast positief over de lange termijn van de crypto-industrie. Zo stelt het in het rapport:

Sinds februari 2018 is het volume van gebruikers (on-chain) transacties tussen de tien meest gebruikte cryptocurrencies met 245 procent gegroeid.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) als opslag van waarde

Bitcoin is op beide lijsten op nummer drie terug te vinden, niet slecht vergeleken met de positie die de grootste cryptocurrency inneemt op de Chinese ranglijst. Weiss zegt in het rapport dat Bitcoin de potentie heeft om een veilige “opslag van waarde” te worden:

Bitcoin is geüpgraded met de introductie van zijn Lightning Network. Het is daarmee het best geplaatst om een populaire opslag van waarde te worden voor spaarders en investeerders.

Daarnaast heeft Bitcoin weinig concurrentie aangezien de top cryptocurrencies allemaal op verschillende markten gericht zijn. Ripple heeft bijvoorbeeld als enige concurrent het SWIFT-netwerk, en EOS, Ethereum en Cardano zijn concurrenten van elkaar op het gebied van smart contracts. Al met al is het opvallend dat EOS ook op deze ranglijst hoog scoort, waarmee het een zeer interessante cryptocurrency is om in de gaten te houden.
Benieuwd naar wat de bitcoin (BTC) koers gaat doen? Lees hier de koersanalyse van onze eigen analist David.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie