Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2021 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2021 18:17

Coinbase noteert Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI) en Skale (SKL) en koersen stijgen meteen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Coinbase noteert Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI) en Skale (SKL) en koersen stijgen meteen

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase gaat Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI) en Skale (SKL) noteren. Dat kondigde de crypto-beurs op 9 maart aan middels een persbericht.

Het plan is om MATIC, SUSHI en SKL op 11 maart verhandelbaar te maken voor klanten op Coinbase Pro, in elk geval zolang er genoeg liquiditeit is, meldt het persbericht. De drie cryptocurrencies zullen beschikbaar zijn in alle regio’s, alleen Sushi zal niet ondersteund worden in de staat New York.

Het beruchte ‘Coinbase effect’ lijkt al te werken. De koersen van alle drie altcoins stegen onmiddellijk na de aankondiging omhoog. MATIC steeg met maar liefst 30% naar een nieuwe all-time high (ATH) van $0,3384. SKL steeg met zelfs 90% naar een ATH van $0,6538. Sushi zag een stijging van ongeveer 5%, maar corrigeerde weer omlaag en wist geen nieuwe ATH te vestigen.

Coinbase had onlangs al een berg van decentralized finance (DeFi) tokens toegevoegd aan het handelsplatform, waaronder Aave (AAVE), Uniswap (UNI), Compound (COMP, Synthetix (SNX), Balancer (BAL), Ren (REN), UMA (UMA), Band (BAND), Maker (MKR), OmiseGo (OMG) en Wrapped Bitcoin (WBTC).

Coinbase stapt binnenkort zelf naar de beurs. Met een waardering van wellicht $100 miljard wordt dit gezien als een van de grootste evenementen in de crypto-wereld dit jaar. Onlangs werd de aanvraag van Coinbase aan de Securities and Exchange Commission (SEC) openbaargemaakt wat een uniek inzicht geeft in het bedrijf.

Matic Network veranderde overigens afgelopen maand van naam en heet nu dus Polygon. Het project wordt beschreven als een soort “Polkadot (DOT) op Ethereum (ETH).”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie