Rico Engelbarts
02/02/2019 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2019 16:30

CoinGate accepteert nu Ripple (XRP) als betaling bij meer dan 4.500 webshops

icon-altcoins
Altcoin nieuws
coingate_accepteert_nu_ripple_XRP_als_betaling_bij_meer_dan_4500_webshops

De betalingsverwerker CoinGate accepteert sinds 1 februari Ripple-betalingen. Voor meer dan 4.500 webshops is het daardoor nu mogelijk om klanten met Ripple (XRP) te laten betalen. CoinGate accepteert naast XRP nog 50 andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).
CoinGate heet officieel Virtualios Valiutos, en is een bedrijf uit Litouwen. Sinds 2015 verwerkt het bedrijf crypto-betalingen voor een groot aantal webshops.
Wanneer een webshop klanten met crypto wil laten betalen, dan kan CoinGate dit voor hen afhandelen. CoinGate raadpleegt verschillende cryptocurrency exchanges om de beste deal te vinden en berekent zo de prijs van een product in crypto. De klant kan zelf kiezen met welke crypto hij of zij wil betalen, en kan dit met een eigen wallet doen. De webshop kan er vervolgens voor kiezen om de crypto direct om te laten wisselen in euro’s, dollars, Bitcoin of Ethereum.
CoinGate besloot XRP toe te voegen aan haar aanbod nadat het veel vraag vanuit de community ontving naar XRP. Nu de betalingsverwerker XRP ondersteunt, betekent dit ook dat klanten in de EU de cryptocurrency met debit- en creditcards kunnen kopen.
Sommigen vinden het netwerk van Ripple niet gedecentraliseerd genoeg, omdat veel van de servers worden beheerd door de ontwikkelaars zelf. CoinGate schreef in een blogpost over die kwestie:

Sommigen zullen misschien zeggen dat het netwerk niet volledig gedecentraliseerd is, omdat in het begin het aanzienlijke deel van de servers door een enkel bedrijf wordt beheerd. Dit is echter niet echt het geval. In feite is er een voortdurende decentraliseringsstrategie voor de toekomstige fasen van de ontwikkeling van XRP ledgers. Kortom, de XRP ledger zal nog meer derde validators hebben die lid worden van de club. Voor elke twee vertrouwde en zeer veilige nodes, zal één node die door ontwikkelaars wordt gerund worden verwijderd. Het zal het netwerk verder decentraliseren en tegelijkertijd opschalen naar betere prestaties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie