Rico Engelbarts
19/01/2019 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2019 13:30

Constantinople hard fork Ethereum uitgesteld naar eind februari

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Ontwikkelaars van het Ethereum-platform hebben aangekondigd dat Constantinople wordt uitgesteld naar eind februari. De hard fork wordt nu tijdens block 7.280.000 geactiveerd, welke naar verwachting op 27 februari wordt gemined. Het hoofd van de ontwikkelaars, Peter Szilagyi, maakte de nieuwe datum op 18 januari in een tweet bekend.


De hard fork werd tot nader order uitgesteld nadat ChainSecurity ontdekte dat er een aantal dingen mis waren  met de nieuwe versie van de blockchain, waardoor zogenaamde reentry attacks konden worden uitgevoerd. Tijdens zo’n aanval kan iemand smart contracts misleiden en constant ETH blijven ontvangen.
De aankomende hard fork zal de huidige blockchain op verschillende vlakken verbeteren. Met de implementatie van een aantal ‘Ethereum Improvement Proposals’ zullen onder andere transactiekosten aanzienlijk verlaagd worden. Daarnaast wordt de hard fork gezien als een stap in de richting van de implementatie van het Proof-of-Stake (PoS) protocol, welke een stuk efficiënter is dan het huidige Proof-of-Work (PoW) protocol.
Wie ETH in zijn of haar wallet heeft staan hoeft niets te doen om de aankomende hard fork te activeren, dit gebeurt automatisch. Grote cryptocurrency exchanges zoals OKEx, Huobi en Kraken hebben daarnaast aangekondigd de hard fork volledig te ondersteunen. Alleen Ethereum-miners dienen aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat hun apparatuur op de nieuwe blockchain kan minen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie