Rico Engelbarts
19/01/2019 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2019 13:30

Constantinople hard fork Ethereum uitgesteld naar eind februari

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Ontwikkelaars van het Ethereum-platform hebben aangekondigd dat Constantinople wordt uitgesteld naar eind februari. De hard fork wordt nu tijdens block 7.280.000 geactiveerd, welke naar verwachting op 27 februari wordt gemined. Het hoofd van de ontwikkelaars, Peter Szilagyi, maakte de nieuwe datum op 18 januari in een tweet bekend.


De hard fork werd tot nader order uitgesteld nadat ChainSecurity ontdekte dat er een aantal dingen mis waren  met de nieuwe versie van de blockchain, waardoor zogenaamde reentry attacks konden worden uitgevoerd. Tijdens zo’n aanval kan iemand smart contracts misleiden en constant ETH blijven ontvangen.
De aankomende hard fork zal de huidige blockchain op verschillende vlakken verbeteren. Met de implementatie van een aantal ‘Ethereum Improvement Proposals’ zullen onder andere transactiekosten aanzienlijk verlaagd worden. Daarnaast wordt de hard fork gezien als een stap in de richting van de implementatie van het Proof-of-Stake (PoS) protocol, welke een stuk efficiënter is dan het huidige Proof-of-Work (PoW) protocol.
Wie ETH in zijn of haar wallet heeft staan hoeft niets te doen om de aankomende hard fork te activeren, dit gebeurt automatisch. Grote cryptocurrency exchanges zoals OKEx, Huobi en Kraken hebben daarnaast aangekondigd de hard fork volledig te ondersteunen. Alleen Ethereum-miners dienen aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat hun apparatuur op de nieuwe blockchain kan minen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie