Roy van Krieken Roy van Krieken
29/08/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2021 16:04

Cosmos (ATOM) koers stijgt in een korte tijd meer dan 180%, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cosmos (ATOM) koers stijgt in een korte tijd meer dan 180%, dit is waarom

De koers van Cosmos (ATOM) heeft de laatste tijd indrukwekkende dingen laten zien. Op 20 juli van dit jaar bevond de koers zich op $8,87. Een maand later, op 22 augustus, stond de koers al op een prijspunt van $24,77. Dat is een stijging van 180% in een maand tijd!

Bijzondere AI crypto plots weer razend populair, schiet XRP voorbij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Lancering van cross-chain bridges

Deze enorme stijging kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Het project heeft namelijk tijdens deze periode een aantal grote updates uitgevoerd. Een van die updates was de lancering van een zogeheten cross-chain bridge.

Door de integratie met Sifchain wordt het project de eerste decentralized exchange (DEX) die het mogelijk maakt om te handelen tussen het Cosmos ecosysteem en het Ethereum (ETH) netwerk. Dit is voor veel investeerders en ontwikkelaars een enorm interessante ontwikkeling.

Op 23 augustus werd ook bekend gemaakt dat een vergelijkbare functionaliteit voor de interoperabiliteit tussen het Cosmos netwerk en het Bitcoin (BTC) netwerk er aan zou komen. Door deze integratie wordt het mogelijk om bitcoin te gebruiken binnen het Cosmos ecosysteem. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat de enorme liquiditeit van de grootste cryptocurrency kan worden gebruikt binnen Cosmos.

Advertentie

Lancering DeFi protocollen

De decentralized finance (DeFi) sector is er een met een enorme potentie binnen de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Het is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en het heeft de potentie om de wereld van de traditionele finance te revolutionaliseren.

Onlangs heeft Cosmos een user interface voor een dergelijk DeFi systeem gelanceerd. Dit heeft de naam Emeris gekregen. Dit viel enorm in de smaak bij investeerders en zodoende werd de prijs van ATOM naar boven gekatapulteerd.

Middels de nieuwe interface kunnen gebruikers van een aantal cross-chain DeFi protocollen gebruik maken. Zo kunnen gebruikers al handelen op blockchains zoals IRISnet (IRIS), Persistence (XPRT) en Akash Network (AKT). In de toekomst zal dit aanbod uiteraard verder worden uitgebreid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie