Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/01/2024 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2024 19:53

Crypto analist legt uit waarom hij altcoins topinvesteringen vindt

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analist legt uit waarom altcoins topinvesteringen zijn

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Iedere cryptocurrency die geen bitcoin (BTC) is, wordt een altcoin genoemd in de financiële wereld. De hoeveelheid altcoins is dan ook enorm, waarvan vele geweldige prestaties leveren. Sommigen beweren echter dat bitcoin, die de helft van de hele crypto markt omvat, de enige goede investering is. De Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe is het hier niet mee eens.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Waarom altcoins een goede investering zijn’

 De financiële markten bewegen doorgaans door marktsentiment. Hypes en de intuïtie van investeerders spelen vaak een belangrijke rol voor de koersen. Altcoins als solana (SOL) hebben een indrukwekkende stijging van 10x doorgemaakt. Injective (INJ) levert eveneens opmerkelijke prestaties. 

De vraag die bij velen nu opdoemt, is of altcoins nog steeds een aantrekkelijke investering zijn. Dat zijn ze, aldus de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe. Dat schrijft hij in een bericht op X (voorheen Twitter) aan zijn bijna 700 duizend volgers. Er vinden echter marktrotaties plaats, waarbij specifieke ecosystemen beter presteren dan andere. 

In het bijzonder heeft het Solana-ecosysteem recentelijk opmerkelijke resultaten behaald. De munt staat dik in het groen, evenals de op solana gebouwde memecoin bonk (BONK). Deze steeg met meer dan een factor 50 in zeer geringe tijd.

Advertentie

Wat maakt altcoins dan een goede investering?

Een cruciale overweging is nu of de munten die momenteel veel aandacht krijgen op sociale media ook daadwerkelijk de beste investeringsmogelijkheden zijn. Daarnaast rijst de vraag of bitcoin nog steeds de beste keuze is. Wellicht dat ethereum (ETH) een hoger rendement kan opleveren. 

Veel investeerders vragen zich af of bitcoin nog wel rendement zal opleveren. Sommigen zijn bang voor een sell the news situatie. Hierbij is de koers in anticipatie voor een gebeurtenis al te hard gestegen. Daarna daalt het juist indien het desbetreffende moment aanbreekt. In deze context lijkt het idee om naar ethereum over te schakelen volgens de Nederlander redelijk.

Het is belangrijk om in te zien dat flinke koersstijgingen bepaalde munten uit balans kunnen doen raken. Hierdoor neemt de volatiliteit af en verkopen investeerders om winst te maken. Daarna roteren ze vaak naar andere altcoins. De initiële hype op sociale media kan een mini-‘Euforie’-fase creëren, maar realiteit komt volgens Van de Poppe vaak snel om de hoek kijken.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie