Ivo Melchers Ivo Melchers
13/01/2024 21:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 20:10

Crypto analist noemt mogelijke aanjagers voor succesvol 2024

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analist noemt mogelijke aanjagers voor succesvol 2024

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Fundamenteel heeft het crypto-landschap een gigantische stap voorwaarts gezet deze week met de lancering van Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Voorheen werd dit beschouwd als een belangrijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt. Crypto analist Lark Davis noemt nog vier andere mogelijke aanjagers die volgens hem een succesvol 2024 teweeg zullen brengen.

Worldcoin beschuldigd van mega-oplichting na 80% koersexplosie
Worldcoin beschuldigd van mega-oplichting na 80% koersexplosie

Bitcoin halving en Ethereum update

De eerste twee betreffen belangrijke veranderingen aan ‘s werelds grootste blockchains: Bitcoin en Ethereum (ETH).

Bitcoin zal namelijk rond april zijn begeerde halving ondergaan. Hiermee worden de beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gehalveerd; van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Historisch gezien heeft deze cruciale verschuiving de weg vrijgemaakt voor een nieuwe en krachtige bullmarkt, en volgens velen staat ons opnieuw zo’n scenario te wachten. Davis sluit zich aan bij het marktconsensus.

Ook Ethereum zal een drastische wijziging ondergaan. Dit jaar zal de zogenoemde ‘Cancun-Deneb’ upgrade doorgevoerd worden op het smart contract netwerk. Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘Proto-danksharding’, is de belangrijkste verandering en richt zich op het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk.

Advertentie

Ethereum ETF’s, en mogelijke XRP ETF’s

Sinds de goedkeuring van Bitcoin spot-ETF’s is de aandacht binnen het crypto-landschap verschoven richting de mogelijke komst van dergelijke beursfondsen voor Ethereum. Verschillende aanvragen, van onder andere BlackRock, liggen al enkele maanden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Davis verwacht dat de SEC in mei een lading Ethereum ETF’s goed zal keuren. Uiterlijk 23 mei zal de toezichthouder een definitief besluit naar buiten moeten brengen voor de poging van VanEck, maar Davis voorziet een massa-goedkeuring tegen die tijd.

Tot slot denkt Davis dat we dit jaar ook nog een beursfonds voor XRP, de cryptomunt van Ripple, zullen krijgen. Davis wijst erop dat de rechtszaak met de SEC, waarin XRP niet tot effect is geclassificeerd, van groot belang zal zijn voor de uiteindelijke lancering.

Al deze factoren tezamen zullen volgens Davis leiden tot een nieuwe bloeiende markt, zoals we die in 2020/2021 hebben gezien.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie