Ivo Melchers Ivo Melchers
13/01/2024 21:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 20:10

Crypto analist noemt mogelijke aanjagers voor succesvol 2024

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analist noemt mogelijke aanjagers voor succesvol 2024

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Fundamenteel heeft het crypto-landschap een gigantische stap voorwaarts gezet deze week met de lancering van Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Voorheen werd dit beschouwd als een belangrijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt. Crypto analist Lark Davis noemt nog vier andere mogelijke aanjagers die volgens hem een succesvol 2024 teweeg zullen brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin halving en Ethereum update

De eerste twee betreffen belangrijke veranderingen aan ‘s werelds grootste blockchains: Bitcoin en Ethereum (ETH).

Bitcoin zal namelijk rond april zijn begeerde halving ondergaan. Hiermee worden de beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gehalveerd; van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Historisch gezien heeft deze cruciale verschuiving de weg vrijgemaakt voor een nieuwe en krachtige bullmarkt, en volgens velen staat ons opnieuw zo’n scenario te wachten. Davis sluit zich aan bij het marktconsensus.

Ook Ethereum zal een drastische wijziging ondergaan. Dit jaar zal de zogenoemde ‘Cancun-Deneb’ upgrade doorgevoerd worden op het smart contract netwerk. Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘Proto-danksharding’, is de belangrijkste verandering en richt zich op het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk.

Advertentie

Ethereum ETF’s, en mogelijke XRP ETF’s

Sinds de goedkeuring van Bitcoin spot-ETF’s is de aandacht binnen het crypto-landschap verschoven richting de mogelijke komst van dergelijke beursfondsen voor Ethereum. Verschillende aanvragen, van onder andere BlackRock, liggen al enkele maanden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Davis verwacht dat de SEC in mei een lading Ethereum ETF’s goed zal keuren. Uiterlijk 23 mei zal de toezichthouder een definitief besluit naar buiten moeten brengen voor de poging van VanEck, maar Davis voorziet een massa-goedkeuring tegen die tijd.

Tot slot denkt Davis dat we dit jaar ook nog een beursfonds voor XRP, de cryptomunt van Ripple, zullen krijgen. Davis wijst erop dat de rechtszaak met de SEC, waarin XRP niet tot effect is geclassificeerd, van groot belang zal zijn voor de uiteindelijke lancering.

Al deze factoren tezamen zullen volgens Davis leiden tot een nieuwe bloeiende markt, zoals we die in 2020/2021 hebben gezien.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie