Erik Juffermans Erik Juffermans
30/12/2023 20:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2023 18:01

Crypto-comeback: de opvallende terugkeer van 3 munten in 2023

Avalanche-AVAX Bitcoin-BTC Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-comeback: de opvallende terugkeer van 3 munten in 2023

Foto: Champ008/Shutterstock

2023 was een goed jaar voor de crypto markt. Naast bitcoin (BTC) deden ook altcoins het heel erg goed dit jaar. Na een lange en donkere bearmarkt zagen we namelijk talloze altcoins uit de as herrijzen. We nemen een kijkje naar drie van deze succesvolle coins die dit jaar toch wel een beetje de crypto wereld hebben verrast.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana (SOL)

De eerste die we eruit pakken zal geen verbazing zijn. Dit is namelijk solana (SOL). Een jaar geleden, in de nasleep van het FTX drama, zakte SOL naar een deprimerende koers van 8,27 dollar. De layer-1 token leek dood en begraven, maar wie rond die koers solana heeft gekocht zal nu in zijn handjes wrijven. SOL steeg namelijk met 1.215 procent sinds dat dieptepunt. Daarmee is solana misschien wel de grote ster van 2023. Op moment van schrijven staat de koers van SOL op 103 dollar.

Advertentie

Ripple (XRP)

De tweede winnaar is ripple (XRP). Hoewel XRP niet zo’n denderende koers opmars als SOL heeft laten zien, deed Ripple op een ander vlak wel hele goede zaken. Zoals je misschien wel weet is Ripple al jarenlang in een rechterlijke strijd verwikkeld met de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). Lange tijd was die onzekerheid een zware druk op de XRP koers. Zo lukte het XRP in 2021 niet eens om diens all-time high van 2018 te doorbreken.

Dit jaar boekte Ripple echter een geweldige overwinning in zijn rechtszaak met de SEC. Als gevolg hiervan zagen we in juli de XRP koers met 100 procent stijgen naar 1 dollar per XRP. De afgelopen maanden zakte de koers echter weer iets in, maar met de geweldige overwinning in de rechtszaal zou de weg naar nieuwe koershoogtes in 2024 misschien wel weer mogelijk zijn. Momenteel is de XRP koers $0,62.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Avalanche (AVAX)

De laatste altcoin die we eruit pikken is avalanche (AVAX). Deze bearmarkt kwam de layer one token AVAX in een zeer lange en pijnlijke vrije val terecht. AVAX daalde van diens all time high van $147 met ruim 93 procent naar een waarde van ongeveer $8,50. Ouch. Dat bleek echter de bodem en sinds eind oktober is AVAX stilletjes aan een indrukwekkende opmars bezig. Zo steeg AVAX binnen ongeveer twee maanden met 460 procent naar een waarde van $50. Inmiddels is AVAX een beetje bij aan het komen van de sprint en staat op moment van schrijven op $39,60.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie