Simon Bosch Simon Bosch
12/12/2023 10:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 09:23

Crypto-fondsen groeien voor 11e week op rij, maar er zijn zorgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-fondsen groeien voor 11e week op rij, maar er zijn zorgen

Foto: Ivo Antonie de Rooij/Shutterstock

De afgelopen weken zagen crypto-fondsen een enorme groei te midden van enig optimisme rondom regulatie, de mogelijke goedkeuring van spot-ETF’s en adoptie. Vorige week was de elfde week die gekenmerkt werd door groei, maar er zijn wel signalen dat er een omslag plaatsvindt.

XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?

Crypto fondsen bereiken mijlpaal

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week stroomde er 42,8 miljoen dollar naar de gemeten crypto-beursproducten. Daarmee heeft de industrie een nieuwe mijlpaal bereikt, het is namelijk de elfde week met opeenvolgende inflows. In die periode zijn de fondsen met zo’n 1,8 miljard dollar gegroeid – met afstand het grootste bedrag van het jaar.

Het is een flink bedrag, zeker als je je bedenkt dat de kapitaalvlucht van eerder dit jaar niet in verhouding staat tot de groei van de afgelopen tijd. Tegelijkertijd valt de toename in het niet, want het totale bedrag dat de gemeten fondsen beheren ligt nu op zo’n 52,5 miljard dollar. De groei van de afgelopen 11 weken is dus goed voor een totale groei van slechts 3,5%.

Groei beursfondsen neemt af, bitcoin blijft koning

In ieder geval was de groei redelijk verdeeld over verschillende cryptocurrencies. Zoals vrijwel altijd kreeg bitcoin (BTC) het leeuwendeel: 19,8 miljoen dollar om precies te zijn. De jaarlijkse inflows zijn hierdoor op 1.702 miljard dollar komen te liggen. Ook heeft bitcoin nu ruim 70% van de totale waarde in alle onderzochte beursfondsen.

Ethereum (ETH) zag met 9,7 miljoen dollar de op één na grootste inflows. Dat is opvallend, want de grootste altcoin zag het afgelopen jaar juist bijzonder veel geld vertrekken. De jaarlijkse groei is met 19 miljoen dollar in ieder geval weer positief.

Solana (SOL) zag ook opnieuw inflows, van 3,4 miljoen dollar om precies te zijn. Dat is minder opvallend, want de coin zag de afgelopen maanden wekelijks veel grotere bedragen binnenstromen. Dit weerspiegelt de afname in groei van de beursproducten die twee weken geleden in gang is gezet, wat suggereert dat investeerders langzaam wat voorzichtiger beginnen te worden.

Deze voorzichtigheid blijkt opnieuw uit het bedrag van 8,6 miljoen dollar dat terecht is gekomen bij short-BTC-fondsen. Als je short gaat maak je winst als de prijs daalt, wat suggereert dat investeerders meer bearish zijn geworden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie