Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2023 06:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 14:58

Crypto kan ontploffen in Argentinië dankzij nieuwe president

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto kan ontploffen in Argentinië dankzij nieuwe president

Foto: Alex Photo Stock/Shutterstock

Argentinië wordt al jaren geteisterd door een absurd hoge inflatie, wat de crypto-adoptie in het land ten goede komt. Nu Bitcoin (BTC) liefhebber Javier Milei als winnaar uit de strijd is gekomen in de presidentsverkiezingen kan crypto nóg meer omarmd gaan worden in het land, volgens crypto-vermogensbeheerder Grayscale.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Boost Bitcoin en crypto adoptie Argentinië

Grayscale heeft afgelopen maandag een nieuw rapport naar buiten gebracht waarin het de overwinning van de radicale, extreemrechts Milei bespreekt en de implicaties op de crypto-adoptie van het land.

Veel Bitcoin-fanaten steunen de nieuwe president aangezien hij zich positief heeft uitgelaten over Bitcoin en zich bovendien keert tegen de centrale bank. Hij noemt de centrale bank van het land oplichterij en wil deze zelfs volledig opheffen.

De inflatie- en armoedeproblemen in Argentinië nemen steeds grotere vormen aan en dus zoeken steeds meer mensen een uitweg in crypto. De jaarlijkse inflatie is opgelopen tot 140 procent en 40 procent van de in totaal 45 miljoen inwoners leeft momenteel in armoede. Grayscale denkt dat de crypto-adoptie tot een nog hoger niveau getild kan worden dankzij het presidentschap van Milei. Onderzoekers van Grayscale schrijven namelijk het volgende:

‘’Zijn presidentschap zou de weg vrij kunnen maken voor een grotere acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de Argentijnse economie, wat een potentiële oplossing zou bieden voor de al lang bestaande problemen van inflatie en financiële instabiliteit.’’

Volgens Grayscale is de overwinning van Milei een belangrijke stap voorwaarts voor de adoptie van digitale activa, ‘’nu Bitcoin dichter bij het vervullen van zijn rol komt als een super-soeverein ruilmiddel om een toegankelijker en inclusiever financieel systeem te versnellen’’.

Vooralsnog zijn er geen crypto-gerelateerde plannen naar buiten gebracht door de kersverse president. Daarentegen heeft hij eerder al wel aangegeven de Amerikaanse dollar om te willen vormen tot nationale valuta.

Advertentie

Controversiële plannen BTC-liefhebber

Veel Bitcoin-enthousiastelingen zijn blij met de overwinning van Milei. Zijn steun voor Bitcoin en tevens zijn anarcho-kapitalistische denkwijze, die enkele overeenkomsten vertoont met de ‘filosofie’ van Bitcoin, heeft hem veel lof opgeleverd in de Bitcoin-gemeenschap.

Buitenstaanders zijn echter kritisch over de pas gekozen leider van Argentinië.. Hij wil namelijk de handel in baby’s legaliseren, is van mening dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn, wil de aanschaf van vuurwapens gemakkelijker maken en ontkent klimaatverandering.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie