Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 08:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 08:57

Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen

Foto: Facundo Florit/Shutterstock

De komende vier jaar zal bitcoin (BTC) voorstander Javier Milei de president zijn van Argentinië. Gisteren konden Argentijnen voor de tweede keer naar de stembus gaan om de ‘redder’ van de torenhoge inflatie en groeiende armoede in het land te kiezen. De controversiële Milei heeft met overtuiging de harten van het Argentijnse volk weten te winnen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe Argentijnse bitcoin-vriendelijke president

Milei, een ultraliberale nieuwkomer, nam het op in een tweestrijd tegen Sergio Massa, de huidige minister van Economische Zaken in Argentinië. Tijdens de eerste stemronde van 22 oktober kwam er namelijk geen definitieve winnaar uit de bus en dus werd de keuze voor het Argentijnse volk ingeperkt tot deze twee.

Bij de eerste stemronde wist Massa nog de meeste stemmen te verzamelen, maar nu ging Milei met een significante voorsprong er met de winst vandoor. Uit data van Bloomberg blijkt dat Milei maar liefst 55,69 procent van alle stemmen heeft behaald. In totaal zijn 99,28 procent van alle geldige stemmen geteld, wat gelijk staat aan iets minder dan 26 miljoen.

Beide kanshebbers hadden Bitcoin-vriendelijke plannen, maar Milei was een meer uitgesproken voorstander van de decentrale valuta. Volledig in lijn met de filosofie van Bitcoin, heeft hij veel kritiek geuit op de centrale bank van het land, die hij oplichterij noemt en een ‘’mechanisme waarmee politici de goede mensen bedriegen met inflatiebelasting’’.

Om de enorme inflatie op te lossen heeft Milei plannen om de centrale bank volledig op te heffen en de Amerikaanse dollar als nationale valuta aan te nemen. Daarnaast zou Bitcoin naar zijn mening de macht teruggeven aan het Argentijnse volk. Hij heeft echter tot nu toe nog geen intenties naar buiten gebracht om bitcoin ook daadwerkelijk als wettig betaalmiddel aan te nemen.

De rechtse libertair en tevens jurist uit de hoofdstad Buenos Aires heeft bovendien veel controversiële opvattingen. Zo ontkent hij klimaatverandering, wil hij dat mensen gemakkelijker vuurwapens kunnen kopen en is hij van mening dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn. Dankzij zijn populistische aanpak werd hij door sommigen ook wel vergeleken met de Amerikaanse ex-president Donald Trump.

Milei zal op 10 december aantreden als de nieuwe president van Argentinië.

Presidentsverliezer: CBDC voorstander en plannen voor BTC mining

Massa, de grote verliezer van de presidentsstrijd, pleitte juist voor het lanceren van een Central Bank Digital Durrency (CBDC), een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank, om de langdurige inflatiecrisis op te lossen.

Bitcoin kwam ook enigszins naar voren in de ideeën van Massa. Hij had namelijk plannen om bitcoin te minen met het overschot van aardgas uit de Vaca Muerte schalieformatie om de activiteiten van stroom te voorzien.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement