Erik Juffermans Erik Juffermans
23/10/2023 16:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 14:38

Bitcoin voorstander maakt serieuze kans in Argentijnse presidentsrace

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Pro-Bitcoin president Milei zweert einde centrale bank en machtsmisbruik

Foto: Facundo Florit/Shutterstock

Overal ter wereld heeft bitcoin (BTC) zijn voorstanders. Vooral in landen die kampen met torenhoge inflatie is de steun voor crypto en bitcoin groot. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn Turkije en Argentinië. In het laatstgenoemde land bestaat er zelfs de kans dat een bitcoin voorstander president wordt. Het gaat dan om de controversiële presidentskandidaat Javier Milei.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin voorstander centraal in Argentijnse verkiezingen

Het afgelopen jaar won de relatief onbekende Milei snel aan populariteit. Zijn controversiële uitspraken over de gevestigde orde in het Zuid-Amerikaanse land vielen bij velen in de smaak.

Vooral over de economische situatie heeft Milei een hoop te zeggen. Argentinië kampt namelijk al jaren met uit de pan rijzende inflatie. 

Volgens Milei is er een duidelijke oplossing voor dit probleem en dat is een totale hervorming van het economische stelsel. Bitcoin staat in dit plan centraal.

De laatste horde voor Milei is de presidentsverkiezing. De eerste ronde van deze verkiezing is momenteel aan de gang. Hoewel Milei volgens sommige peilingen als favoriet aan de start stond, staat hij momenteel met 90 procent van de stemmen geteld op plek twee, meldt Bloomberg.

De koploper, minister van economische zaken Sergio Massa, gaat aan kop met 36 procent van de stemmen. Milei volgt met 30 procent. De winnaar heeft minstens 45 procent van de stemmen nodig, of 40 procent met een voorsprong van minimaal 10 procent. Het gaat er dus om spannen.

De controversiële crypto voorstander Javier Milei

In september noteerde Argentinië een inflatie van 138 procent ten opzichte van september 2022. De Argentijnse peso verliest letterlijk elke dag aan waarde en Milei noemt de Argentijnse centrale bank een “scam”.

Een van zijn plannen is om de centrale bank volledig op te heffen. Daarnaast wil hij de Amerikaanse dollar als nationale valuta aannemen. Bitcoin zou volgens hem de economische macht teruggeven aan het Argentijnse volk.

Tevens is rechtse libertair een fan van Donald Trump, ontkent hij klimaatverandering, wil hij dat het gemakkelijker is om vuurwapens te kopen en vindt hij dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn.

Hoewel Milei dus in de eerste ronde van de verkiezing vooralsnog niet doorslaggevend is, staat de beslissende ronde voor 19 november op de planning. De kandidaat met de meeste stemmen zal het land voor vier jaar mogen leiden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie