Roan Egberts Roan Egberts
24/01/2024 22:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 22:55

Crypto koers crasht 50%, exchange gaat gedupeerden compenseren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto koers crasht 50%, exchange gaat gedupeerden compenseren

Foto: Tradingview

Crypto exchange OKX zag dinsdag de prijs van zijn eigen token snel crashen, ook wel een flash crash genoemd. De prijs van de token OKB (OKB) daalde opeens zo hard dat het van $50,69 naar $25,10 crashte, een daling van zo’n 50%. Inmiddels heeft OKX in een verklaring gereageerd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oorzaak van de crypto flash crash

Nadat de crypto exchange OKX zijn eigen token OKB zag flash crashen, is de prijs van de token zo goed als hersteld. Momenteel handelt het rond de $47, terwijl dit afgelopen dinsdag nog anders was. Wanneer je in bezit bent van de token geniet je van voordelen zoals kortingen en exclusieve toegang op OKX.

OKX gaf in een verklaring aan dat de hoge volatiliteit de oorzaak was. De prijs van OKB daalde van $50,69 naar $48,36, wat leidde tot liquidatie van verschillende marge posities. Als gevolg ontstond er gedurende drie minuten een hoge volatiliteit en bereikte OKB een dieptepunt van $25,10.

Advertentie

Flash crashes komen vaker voor

Zogenoemde flash crashes zijn niet geheel nieuw in de crypto wereld en daarbuiten. Vaak komt het door foutieve verkooporders die handmatig zijn ingevoerd. Zo maakte een Citigroup-handelaar vorig jaar een fout door een transactie met een extra nul toe te voegen. Dit leidde naar schatting tot een crash van 325 miljard van de verschillende aandelenmarkten in Europa.

Bitcoin (BTC) heeft ook al een behoorlijk aantal flash crashes gehad. Zo daalde de koers laatst nog plotseling 10%, wat de cryptowereld verbaasde. Sommige suggereren dat het ging om een rapport van analisten dat destijds werd gepubliceerd, terwijl anderen weer zeiden dat de markt simpelweg oververhit was.  

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gebruikers worden gecompenseerd

OKX liet weten dat het bezig is met een compensatie voor gebruikers. In de verklaring lieten ze het volgende hierover weten:

“We begrijpen dat deze situatie ongebruikelijk is en bieden onze excuses aan aan de getroffen gebruikers. Er zal compensatie worden verleend aan gebruikers die verliezen hebben geleden als gevolg van abnormale liquidaties, inclusief gebruikers van flexibele leningen, margehandel en producten voor de handel in meerdere valuta. Een gedetailleerd compensatieplan zal binnen 72 uur worden vrijgegeven.”

OKX gaat in ieder geval aanvullende controles doen en liquidatie mechanismen onderzoeken om toekomstige gevallen te voorkomen.


Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie