Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2022 10:16 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2022 10:16

Crypto markt akelig stil, luna classic en deze koersen alsnog in plus

Nieuws
Crypto markt akelig stil, luna classic en deze koersen alsnog in plus

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Na de volatiliteit en koersdalingen van afgelopen week, is het de afgelopen dagen zeer rustig gebleven op de crypto markt. Ook in de afgelopen 24 uur zagen we relatief zeer weinig actie en bleven de meeste koersen rond dezelfde prijs hangen.

Buiten de top 100 vinden we vandaag wel twee opvallende stijgers. De totale marktkapitalisatie blijft echter met $845 miljard ook rond dezelfde waarde hangen. Is er nog hoop voor een kerstrally?

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties

Bitcoin nog steeds rond $16.800

Bitcoin (BTC) hangt nog steeds rond $16.800. De koers dipte even naar $16.750 afgelopen nacht en komt vanochtend rond $16.850 uit waardoor bitcoin toch een hele voorzichtige opwaartse trend toont ten opzichte van een week geleden.

Ondertussen valt het op dat kleinere wallets al BTC aan het accumuleren zijn, maar dat de whales nog zeer terughoudend blijven en zelfs meer BTC verkopen dan kopen.

Advertentie

Ethereum test $1.220

Ethereum (ETH) kleurt vanochtend iets groener, met de nadruk op iets. De ether koers schoot afgelopen nacht even naar $1.220, maar werd daar afgewezen. Op het moment van schrijven staat de koers op het punt om dit niveau weer te testen en staat daarmee 0,3% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP iets in plus, BNB en DOGE hardste dalers crypto top 10

Ook de rest van de top 10 grootste crypto ziet weinig actie. Binance coin (BNB) kleurt vanochtend het roodst, al zakt de koers met slechts 0,8% naar $246,5. Ripple (XRP) staat juist 0,8% in het groen en staat wellicht op het punt om weer $0,35 te testen.

Dogecoin (DOGE) is de hardste stijger uit deze groep, maar dat komt omdat de koers ook onlangs de hardste klappen ving. DOGE staat 1,2% in de plus en test momenteel de weerstand rond $0,745.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Ook in de top 100 vinden we weinig koersen die diep rood of groen kleuren. Aan de top van de rode kant vinden we vandaag algorand (ALGO), immutablex (IMX), arweave (AR), xdc network (XDC) en lido (LDO) allemaal zo’n 5% in de min staan.

Dan hebben we nog chain (XCN) die met 6% zakt naar $0,0197 en frax share (FXS) die bijna 8% in de min staat en op $4,67 uitkomt.

Railgun crypto stijgt 200% in waarde na steun van Ethereum oprichter

Crypto top 100 hardste stijgers

De groene kant is echter net zo karig vandaag. Nexo (NEXO) staat 3% in de plus, tokenize xchange (TKX) stijgt met 4% en terra luna classic (LUNC) staat vandaag bijna 5% in de plus en komt op $0,000137 uit.

 

Toch is de hardste stijger vandaag uit de top 100 wederom okc (OKT). OKT probeert momenteel door $26 te breken en staat daarmee vandaag 6,5% in de plus en zelfs meer dan 50% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS

Twee opvallende stijgers buiten de top 100

Dan hebben we er nog twee extra vandaag buiten de top 100. Helium (HNT) viel onlangs uit de top 100, maar schiet vandaag met 27% omhoog naar $2,14 en komt daarmee weer op positie 102 uit.

Dan hebben we vandaag nog popsicle finance (ICE) op positie 945.  De ICE koers kon de afgelopen 24 uur keihard stijgen en staat met een prijs van $0,513 vandaag maar liefst 285% in de plus.

Polygon (MATIC) kan zeer sterke comeback vanuit deze zone maken

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie