Robin Hazekamp Robin Hazekamp
10/02/2024 21:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 20:48

Crypto ‘memecoin’ die handelaren miljonair maakte weer aan het stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

De jonge crypto dogwifhat (WIF), die na de lancering op het Solana (SOL) netwerk vorig jaar december meerdere traders miljonair maakte, is weer aan het stijgen. In de afgelopen 24 uur is de munt met maar liefst 32,5% gestegen. Sinds 7 februari is de munt zelfs bijna verdubbeld. Is het mogelijk dat de munt een nieuwe all-time-high (ATH) gaat neerzetten?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Memecoin dogwifhat weer aan het stijgen

Begin vorige maand werd deze nieuwe token volop gecoverd door nieuwssites. Dogwifhat steeg maar liefst 63% in enkele uren, en bleef dat voor lange tijd doorzetten. De munt werd vergeleken met voorlopers als bonk (BONK) en zelfs dogecoin (DOGE). De vergelijkingen zijn er zeker, gezien WIF de welbekende Shiba Inu-hond als logo heeft, maar dan met een muts op.

Vandaag ging de gloednieuwe munt voor de zoveelste keer door het dak. Na een periode van daling sinds 25 januari, heeft de memecoin sinds 7 februari een flinke stijging ingezet. Na een waarde van €0,16 te hebben aangetikt, dicht bij de all-time-low, steeg de koers snel naar een huidige waarde van €0,31. Gezien de stijging nog niet op lijkt te houden, en de ATH op €0,446 staat, is het behalen van een nieuw record wellicht dichtbij.

Op het Solana-netwerk gelanceerde memecoins zijn zeer populair. Nieuwe cryptocurrencies zoals bonk, dogwifhat en myro (MYRO) hebben sommigen enorme rendementen opgeleverd. Bonk bijvoorbeeld, dat vandaag 9,5% in het groen staat, steeg sinds oktober vorig jaar met 12 duizend procent. 

Myro steeg van een minimum van €0.00185 naar €0.2417. Dat komt neer op een stijging van 13 duizend procent. Met die munt gaat het overigens minder goed. De token staat sinds zijn all-time-high op 19 januari maar liefst 80% in de min. Door een enorme verkoopdruk is het lastig voor de crypto om weer naar het oude niveau terug te keren.

Advertentie

Van $1.000 naar $100.000

Dogwifhat maakte onder andere de X (voorheen Twitter) gebruiker blockgraze miljonair. De crypto handelaar vond de memecoin zeer komisch na hem tegen te zijn gekomen op het sociale media platform. Hij besloot er $1.000 in te investeren, een beslissing waar hij later geen spijt van zou krijgen.

Binnen geringe tijd steeg zijn investering hard in waarde. Hij besloot een deel te verkopen, voor een totaal van $25.000. De overige $130.000 besloot hij te bewaren, indien de koers later hard zou stijgen. Hoeveel de uiteindelijke gerealiseerde winst is geweest, is niet bekend.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie