Robin Hazekamp Robin Hazekamp
10/02/2024 21:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 20:48

Crypto ‘memecoin’ die handelaren miljonair maakte weer aan het stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

De jonge crypto dogwifhat (WIF), die na de lancering op het Solana (SOL) netwerk vorig jaar december meerdere traders miljonair maakte, is weer aan het stijgen. In de afgelopen 24 uur is de munt met maar liefst 32,5% gestegen. Sinds 7 februari is de munt zelfs bijna verdubbeld. Is het mogelijk dat de munt een nieuwe all-time-high (ATH) gaat neerzetten?

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Memecoin dogwifhat weer aan het stijgen

Begin vorige maand werd deze nieuwe token volop gecoverd door nieuwssites. Dogwifhat steeg maar liefst 63% in enkele uren, en bleef dat voor lange tijd doorzetten. De munt werd vergeleken met voorlopers als bonk (BONK) en zelfs dogecoin (DOGE). De vergelijkingen zijn er zeker, gezien WIF de welbekende Shiba Inu-hond als logo heeft, maar dan met een muts op.

Vandaag ging de gloednieuwe munt voor de zoveelste keer door het dak. Na een periode van daling sinds 25 januari, heeft de memecoin sinds 7 februari een flinke stijging ingezet. Na een waarde van €0,16 te hebben aangetikt, dicht bij de all-time-low, steeg de koers snel naar een huidige waarde van €0,31. Gezien de stijging nog niet op lijkt te houden, en de ATH op €0,446 staat, is het behalen van een nieuw record wellicht dichtbij.

Op het Solana-netwerk gelanceerde memecoins zijn zeer populair. Nieuwe cryptocurrencies zoals bonk, dogwifhat en myro (MYRO) hebben sommigen enorme rendementen opgeleverd. Bonk bijvoorbeeld, dat vandaag 9,5% in het groen staat, steeg sinds oktober vorig jaar met 12 duizend procent. 

Myro steeg van een minimum van €0.00185 naar €0.2417. Dat komt neer op een stijging van 13 duizend procent. Met die munt gaat het overigens minder goed. De token staat sinds zijn all-time-high op 19 januari maar liefst 80% in de min. Door een enorme verkoopdruk is het lastig voor de crypto om weer naar het oude niveau terug te keren.

Advertentie

Van $1.000 naar $100.000

Dogwifhat maakte onder andere de X (voorheen Twitter) gebruiker blockgraze miljonair. De crypto handelaar vond de memecoin zeer komisch na hem tegen te zijn gekomen op het sociale media platform. Hij besloot er $1.000 in te investeren, een beslissing waar hij later geen spijt van zou krijgen.

Binnen geringe tijd steeg zijn investering hard in waarde. Hij besloot een deel te verkopen, voor een totaal van $25.000. De overige $130.000 besloot hij te bewaren, indien de koers later hard zou stijgen. Hoeveel de uiteindelijke gerealiseerde winst is geweest, is niet bekend.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie