Erik Juffermans Erik Juffermans
09/02/2024 20:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 18:14

Crypto onderzoek: bitcoin en stablecoins zeer populair op dit continent

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto onderzoek: bitcoin en stablecoins zeer populair op dit continent

Foto: prokopphoto/Shutterstock

Een nieuw onderzoek van de crypto beurs Bitso geeft een interessant kijkje in de actuele crypto trends binnen de Zuid-Amerikaanse crypto sector. Interessante data toont onder andere een groei aan van vrouwelijke crypto beleggers op het continent. Ook blijkt uit het onderzoek dat Zuid-Amerikaanse beleggers grotendeels investeren in bitcoin (BTC). Het rapport betreft data van de tweede helft van 2023.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Stablecoins en bitcoin populair

Bitcoin en stablecoins zijn veruit het meest in trek in Zuid-Amerika. Bitcoin is goed voor gemiddeld 53 procent van de crypto portfolio’s. Stablecoins zijn vooral populair in Argentinië en Colombia. Respectievelijk bedragen stablecoins hier 26- en 17 procent van de portfolio’s. 

De reden hiervoor zijn hoge inflatiecijfers. In Argentinië althans. In 2023 bedroeg de inflatie in Argentinië maar liefst 211 procent. Mensen prefereren Amerikaanse dollars boven de Argentijnse peso. Vanwege dezelfde reden is ook crypto erg in trek. Vooral bitcoin en door de dollar-gedekte stablecoins zoals USDT zijn gewild. Stablecoin aankopen zijn in het land goed voor 60 procent van alle crypto aankopen volgens het onderzoek.

Zoals gezegd investeren vrouwen relatief veel in crypto in Zuid-Amerika. Vooral Colombia en Brazilië vallen hierbij op. In Colombia is 33 procent van de crypto beleggers vrouw.

Hoge inflatie reden voor interesse in crypto

Hoewel Zuid-Amerika niet veel voorkomt in het globale crypto nieuws, neemt de populariteit van crypto assets gestaag toe op het continent. Een mogelijke reden hiervoor is de eerder genoemde hoge inflatie in Zuid-Amerikaanse landen.

De gemiddelde inflatie op het continent lag in 2023 op 13,8 procent, en is daarmee een stuk hoger dan in Europa, Noord-Amerika en Azië. In deze drie continenten bedroeg de inflatie respectievelijk 6,5 procent, 4,2 procent en 5,2 procent.

Het onderzoek concludeert dat de interesse in crypto, ondanks onzekerheden, fors toenam in 2023. De interesse van Zuid-Amerikaanse marktparticipanten ligt hierbij op relatief stabiele crypto assets zoals bitcoin en stablecoins en transparante en betrouwbare crypto platformen. Bitso zelf, de uitgever van het rapport, deed ook goede zaken afgelopen jaar. Het aantal gebruikers van de crypto exchange passeerde de 8 miljoen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie