Roy van Krieken Roy van Krieken
09/06/2024 19:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2024 17:25

Cryptohandelaar maakt $2,5 miljoen winst binnen 24 uur met memecoins

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptohandelaar verdient $350.000 met minder dan één ethereum

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De volatiele cryptomarkt, met name memecoins, blijft traders verrassen. Onlangs heeft een cryptohandelaar een indrukwekkende winst van $2,5 miljoen weten te boeken in minder dan 24 uur door te investeren in memecoins. Het laat maar weer eens zien dat het, hoewel onwaarschijnlijk, niet onmogelijk is om in 2024 nog een fortuin te verdienen met crypto.

Explosieve stijging voor Toncoin – hoe ver kan TON gaan?
Explosieve stijging voor Toncoin - hoe ver kan TON gaan?

Memecoin strategie in een volatiele markt

De recente correctie in de cryptomarkt heeft geleid tot een opmerkelijke verschuiving onder handelaren. Terwijl traditionele crypto’s zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) terrein verloren, zochten traders naar alternatieve manieren om verliezen goed te maken. Een slimme handelaar slaagde erin om met slechts 15.8 Solana (SOL) (ongeveer $2.558) maar liefst 36.77 miljoen RNT tokens te kopen. Vervolgens verkocht hij 606.000 RNT voor 165 SOL (ongeveer $26.800), wat hem nog steeds 36.17 miljoen RNT opleverde ter waarde van ongeveer $2,4 miljoen; een bizarre winst.

Volgens crypto-analysebureau Lookonchain boekte deze gelukkige trader een enorme winst door te handelen in twaalf verschillende memecoins met een indrukwekkend slagingspercentage van 83%. De coins die hij kocht omvatten onder andere RNT, TOPG en TATESOL, een paar memecoins dus die zijn gebaseerd op Andrew Tate.

Advertentie

Memecoin-manie en marktschommelingen

De afgelopen maand zag een andere handelaar vergelijkbare successen. Hij maakte $657.000 winst uit een investering van slechts $800 in enkele uren door te profiteren van de buitengewone stijging van Mother Iggy (MOTHER). Vorige week daalden memecoins echter weer enorm hard na marktcorrecties. Ondanks deze schommelingen blijft de interesse in memecoins onverminderd groot. Memecoins lijken haast zelfs de hele cryptomarkt vooruit te trekken.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat de marktkapitalisatie van memecoins momenteel $57,7 miljard bedraagt. Dat is natuurlijk krankzinnig voor coins die eigenlijk op niets meer dan speculatie berusten. Deze speculatieve aard van memecoins zorgt er echter ook voor dat slimme handelaren, zoals die hierboven is besproken, er met een grote zak geld vandoor kunnen gaan, al blijft het investeren in memecoins uiteraard erg risicovol.

Terwijl traditionele crypto’s zoals BTC en ETH onder druk staan door bredere economische factoren, vinden traders steeds nieuwe manieren om te profiteren van de markt. Voor degenen die de risico’s aandurven, biedt de wereld van memecoins spannende kansen, maar het is essentieel om altijd voorzichtig te werk te gaan en grondig onderzoek te doen voordat men investeert. $2,5 miljoen verdienen in 24 uur tijd is helaas eerder een uitzondering dan de regel.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie