Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2021 06:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2021 06:18

CryptoKitties & NBA Top Shots ontwikkelaar gaat met Chainalysis witwaspraktijken in NFT’s bestrijden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CryptoKitties & NBA Top Shots ontwikkelaar gaat met Chainalysis witwaspraktijken in NFT’s bestrijden

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Dapper Labs, de ontwikkelaar van enkele zeer populaire non-fungible token (NFT) projecten als CryptoKitties en NBA Top Shots, heeft zojuist een samenwerkingsverband gesloten met blockchain analysebedrijf Chainalysis.

De twee bedrijven gaan samenwerken om witwaspraktijken en markmanipulatie in de wereld van NFT’s tegen te gaan, blijkt uit het persbericht gepubliceerd op 7 oktober.

Dapper Labs gaat gebruik maken van KYT (Know Your Transaction) en Reactor, beide compliance tools van Chainalysis. Hiermee kan Dapper Labs verdachte transacties opsporen en diepgaandere onderzoeken op deze transacties uitvoeren.

Dapper Labs verwacht namelijk dat de hoeveelheid aan illegale transacties wellicht in de toekomst zullen toenemen wanneer NFT mainstream adoptie bereikt. Lana Schwartzman, Chief Compliance Officer van  Dapper Labs, zegt het volgende over de samenwerking:

“We zijn verheugd om samen te werken met Chainalysis om potentiële slechte actoren van ons platform te houden, het witwassen van geld te bestrijden en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van de snel evoluerende lokale en wereldwijde regelgeving en naleving. We kijken ernaar uit om samen te werken met Chainalysis terwijl we nieuwe kansen voor digitale betrokkenheid op de markt brengen dankzij het succes van NBA Top Shot en CryptoKitties.”

In gerelateerd nieuws kondigt Chainalysis aan dat het Excygent heeft overgenomen, een gespecialiseerde dienstverlener die overheidsinstanties helpt bij onderzoek naar cybercriminaliteit.

Dapper Labs ontving onlangs maar liefst $250 miljoen in een financeringsronde en kondigde samenwerkingen aan met de NFL, de Amerikaanse football competitie en LaLiga, oftewel de Primera División, de Spaanse voetbalcompetitie. Daarnaast gaat kondigt Dapper Labs aan dat het gaat samenwerken met Brud, een platform voor “virtuele influencers.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie