Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Dash stijgt met maar liefst 20% na hoog adoptiegehalte in Venezuela

De cryptocurrency Dash is de afgelopen 24 uur met ongeveer 20% gestegen. De stijging valt samen met een hoog adoptiegehalte vanuit Venezuela waar mensen de zware inflatie van de bolivar proberen te ontvluchten.

Vorige week meldde Crypto Insiders dat president Maduro van Venezuela een nieuwe munt heeft ingevoerd: de “soevereine bolivar.” De nieuwe munt komt ter vervanging van de oude bolivar, die het afgelopen jaar een inflatie van bijna 100.000%  heeft meegemaakt. De nieuwe munt wordt gekoppeld aan de petro, een cryptocurrency van de staat die ondersteund wordt door de olieproductie in Venezuela.

- Advertentie -

Venezolanen kiezen echter voor een betrouwbaardere munt, namelijk Dash. De reden hiervoor is dat transacties met Dash een stuk sneller verlopen dan met Bitcoin. Bitcoin transacties duurden ongeveer 10 minuten, voordat de koerswaarde van de munt piekte eind 2017. Momenteel kunnen transacties met Bitcoin tussen de 20 en 60 minuten duren. Transacties met Ethereum daarentegen voltooien binnen 5 minuten. Dash is nog sneller en doet gemiddeld ongeveer 2,5 minuut over een transacties.

Ryan Taylor, CEO van de Dash Core Group, zei onlangs in een interview met Business Insider:

Wij zien elke maand tienduizenden wallet-downloads uit het land [Venezuela]. Eerder dit jaar werd Venezuela onze nummer 2-markt, zelfs vooroplopend op China en Rusland, die enorm zijn in de crypto-markt. Het duurde even totdat zij op 50 [detailhandelaren] zaten, toen 100, maar begin juli zaten zij al op ongeveer 400 en nu al op 800. Op dit moment ondertekenen wij er meer dan 200 per maand…. Zelfs als ik een creditcard accepteer, drie dagen later, wanneer het geld op mijn rekening komt, is het in Venezuela aanzienlijk minder waard dan toen de autorisatie plaatsvond. Dit is een probleem dat cryptocurrency kan oplossen. Onze directe transacties kunnen dit oplossen en de relatieve stabiliteit van onze cryptocurrency is beter dan die van hun fiat-valuta.

Ook de aankondiging van een samenwerking tussen Dash en Kripto Mobile, een Zuid-Amerikaans bedrijf dat mobiele telefoons maakt en deze uitrust met het Dash-platform en wallet, is verantwoordelijk voor de stijging van de waarde van Dash. Taylor zegt dat deze samenwerking het aantal handelaren naar 10.000 per maand kan verhogen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.018,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.063,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.091,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.116,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.223,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.223,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.018,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.063,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.091,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.116,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...