Rico Engelbarts
21/08/2018 12:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2018 12:40

President Maduro van Venezuela koppelt bolivar met petro

icon-altcoins
Altcoin nieuws

President van Venezuela, Nicolas Maduro, voert grote economische veranderingen door, door de Venezolaanse valuta te verbinden met de controversiële cryptocurrency petro.
De plannen van president Maduro waren vorige week bekend gemaakt en zijn van het weekend van kracht gegaan. De centrale bank van Venezuela heeft de nationale munteenheid bolivar met 95% gedevalueerd vanwege de hyperinflatie in het land. De nieuwe munt heet de “soevereine bolivar” en is gekoppeld aan de ERC-20 token de petro.
De petro, of petromoneda, is ontwikkeld door de Venezolaanse regering en werd gelanceerd in februari 2018. De cryptocurrency wordt gesteund door de olie- en mineraalreserves van het land en is bedoeld als aanvulling op de snel dalende Venezolaanse bolivar om de Amerikaanse sancties te omzeilen.
Het is voor het eerst dat een land de overstap naar een cryptocurrency-gekoppelde valuta maakt, al is het onder slechte omstandigheden. Economen waarschuwen dat een volgende devaluatie de inflatie alleen maar zal verergeren. Bloomberg meldde op 20 augustus dat de inflatie in Venezuela met 108.000% jaarlijks groeit.
Alle banken en geldautomaten in het land zijn gesloten terwijl zij bezig zijn om aan de nieuwe valuta-regels te voldoen.
Eerder dit jaar hadden al vele Venezolanen hun bolivar omgezet in Bitcoin. Ondanks het verbod hierop. Ondertussen proberen vele Venezolanen het land uit te vluchten om zich aan de economische crisis te ontkomen. Het is maar de vraag of de overstap naar petro een oplossing kan zijn voor deze crisis.
President Maduro staat onder vuur. Hij dreigt zijn macht te verliezen door afgezet te worden. Eerder deze maand werd er nog een aanslag op hem gepleegd met drones tijdens een toespraak van de president. Raul Gallegos, associate director bij Control Risk, zegt in een interview met Bloomberg:
“…de [Venezolaanse] overheid is bereid om te doen wat nodig is om aan de macht te blijven. Maduro lijkt kwetsbaar, er kan duidelijk iets gebeuren.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie