Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2021 15:11

De 100 grootste Polygon (MATIC) bezitters hebben meer dan 90% van het totale aanbod in handen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De 100 grootste Polygon (MATIC) bezitters hebben meer dan 90% van het totale aanbod in handen

Polygon (MATIC) is een zogeheten layer-2 schaaloplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het project zou ervoor moeten zorgen dat het Ethereum netwerk fors meer transacties kan verwerken voor een lagere prijs. Het afgelopen jaar heeft Polygon zichzelf aardig in de schijnwerpers weten te zetten.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

100 miljoen unieke adressen

Onlangs heeft het Polygon netwerk een nieuwe mijlpaal bereikt. Voor het eerst in de geschiedenis had het netwerk meer dan 100 miljoen unieke adressen. Sinds september is de hoeveelheid unieke gebruikers zelfs verdubbeld.

Hoewel unieke gebruikers niet gelijk staat aan de hoeveelheid actieve gebruikers is dit een indrukwekkend nieuw record. Het laat zien dat Polygon goede stappen zet voor de toekomst.

Dit is een extra bijzondere ontwikkeling omdat deze maand het Polygon netwerk de gas fees, of transactiekosten, met een factor 30 verhoogde. Dit werd gedaan om het grote aantal spam transacties te weren van het netwerk. Als gevolg hiervan daalde de hoeveelheid transacties op het netwerk stevig. Gebruikers lijken echter niet afgeschrikt, zo blijkt wel uit het nieuwe record van de hoeveelheid unieke adressen.

Advertentie

Whales staan aan het roer

Ondanks de gigantische hoeveelheid unieke adressen is een groot deel van de totale omloop van MATIC tokens in handen van slechts een handjevol grote investeerders en adressen

De 100 grootste adressen op het Polygon netwerk hebben zelfs meer dan 90% van de totale omloop van MATIC tokens in handen. De twee grootste bezitters hebben samen zelfs al zo’n 36,6% van de totale omloop in het bezit. Dit zijn echter officiële adressen van het Polygon netwerk zoals het staking contract.

Dit zorgt voor veel kritiek. Volgens sommigen betekent het feit dat bijna 40% van de totale omloop in handen is van officiële Polygon adressen dat het netwerk te gecentraliseerd is. Deze kritiek wordt verder aangewakkerd door het feit dat het netwerk onlangs de transactiekosten sterk verhoogde.

Desalniettemin groeit het Polygon netwerk enorm snel. Record na record wordt gebroken en het lijkt er niet op dat deze trend snel wordt verbroken. Een tijdje terug bereikte het netwerk nog meer actieve dagelijkse gebruikers dan het Ethereum netwerk. Nu komt daar uiteraard de mijlpaal van 100 miljoen unieke adressen bij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie