Ivo Melchers Ivo Melchers
27/12/2022 17:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 17:12

De hond achter meme-coin dogecoin is ziek

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Wollertz/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) was in 2013 al opgericht, maar is sinds de vorige bullmarkt uitgebloeid tot een erg geliefde cryptocurrency onder veel crypto-investeerders. 2021 was dan ook in zekere zin het jaar van de meme-coins te noemen. De opkomst van deze cryptovaluta, veelal gebaseerd op een Shiba Inu hondje, brachten veel nieuwe investeerders met zich mee.

Toncoin stijgt hard tot nieuw prijsrecord: de 3 belangrijkste redenen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Memecoins als dogecoin blijven populair

Ondanks dat alle hype logischerwijs weggespoeld is in de huidige bearmarkt, blijven enkele meme-coins populair. Zo kon je onlangs in het altcoin nieuws lezen dat shiba inu en dogecoin de nummer twee en drie zijn van de meest gezochte cryptovaluta van het afgelopen jaar.

Dogecoin had een totaal van 729.000 maandelijkse zoekopdrachten in de Verenigde Staten en 5.850.000 maandelijkse zoekopdrachten wereldwijd. DOGE heeft zijn populariteit van het afgelopen jaar vooral te danken aan Elon musk en zijn overname van het sociale mediaplatform Twitter. Musk maakt namelijk al sinds 2019 kenbaar dat hij fan is van DOGE en met zijn overname van Twitter en speculatieve tweets heeft hij DOGE flink laten stijgen in het afgelopen jaar.

Advertentie

Dogecoin hond is ziek

Kabosu, de Shiba Inu hond die de inspiratie was voor dogecoin, verkeert gezondheidstechnisch momenteel in een gevaarlijke situatie. Dit liet Atsuko Sato, de eigenaar van Kabosu, weten in een Instagram post. Ze verzekerde haar volgers dat de hond ‘’absoluut in orde’’ zal zijn en ‘’kracht krijgt van over de hele wereld’’ van supporters.

Veel Twitteraars doen steunbetuigingen richting Kabosu en wensen de hond een spoedig herstel. Het gaat zelfs zo ver dat één Twitteraar onder de naam ‘Alphadoge77’ heeft aangegeven om ‘’alle kosten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ze de beste behandeling krijgt’’ volledig te dekken.

Billy Markus, de mede oprichter van dogecoin, vroeg zijn twee miljoen volgers op Twitter om liefde, gebeden en good vibes te sturen naar Kabosu.

Een foto van Kabosu uit een blog post van 2010 was de inspiratiebron van dogecoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie