Ivo Melchers Ivo Melchers
24/12/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:13

Bitcoin, Shiba Inu en dogecoin de meest populaire crypto van 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

2022 zit er alweer bijna op en dat betekent dat er weer enkele interessante statistieken van het afgelopen jaar naar boven komen. Zo heeft DollarGeek onderzoek gedaan naar de meest gezochte cryptovaluta van de afgelopen twaalf maanden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin blijft koning

Het is geen verassing dat bitcoin (BTC), de koning der cryptocurrencies, het meest populair is op het gebied van de maandelijkse zoekopdrachten. DollarGeek heeft zowel gekeken naar de maandelijkse zoekopdrachten in de Verenigde Staten als wereldwijd. Bitcoin heeft wereldwijd maar liefst 28,41 miljoen zoekopdrachten per maand.

Ondanks de huidige bearmarkt waar we al het hele jaar in verkeren, wordt er nog steeds meer gezocht naar de zoekterm ‘buy bitcoin’ dan ‘sell bitcoin’. Dit laat data van Google Trends ons zien.

Echter is het wel duidelijk terug te zien in de zoekopdrachten dat we in een langdurige neerwaartse trend zitten. De zoekopdracht ‘buy cryptocurrency’ staat op het moment namelijk op het laagste punt sinds februari 2020, volgens Google Trends.

Advertentie

Shiba inu en dogecoin blijven populair

De tweede en derde plek worden bezet door de twee meest populaire meme-coins: Shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE). Tijdens de vorige bullmarkt waren deze twee cryptomunten erg geliefd, maar klaarblijkelijk is de populariteit nog steeds aanwezig. Eerder kon je al lezen dat Shiba inu één van de drie meest bekeken cryptomunten was volgens Binance. SHIB heeft wereldwijd 4.430.000 maandelijkse zoekopdrachten en dogecoin heeft er zelfs 5.5850.000. Echter zijn de maandelijkse zoekopdrachten in de Verenigde Staten hoger bij Shiba inu dan dogecoin.

Dogecoin is het afgelopen jaar veel in het crypto nieuws voorbij gekomen, mede door Elon Musk en zijn overname van het sociale mediaplatform Twitter. Investeerders hebben veel gespeculeerd over een mogelijke integratie van de populaire meme-coin op het platform en dit heeft tevens tot mooie stijgingen geleid voor DOGE.

Bij Google Trends is dan ook duidelijk te zien dat de interesse in dogecoin eind oktober zijn hoogtepunt had bereikt , op het moment dat Musk Twitter had overgenomen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie