Shane Kuijpers
22/05/2021 12:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 12:42

De huur betalen met cardano (ADA)? In Malta kan het in 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De huur betalen met cardano (ADA) In Malta kan het in 2022

Cardano (ADA) zal binnenkort te gebruiken zijn bij het betalen van de huur. Het Maltese vastgoedbedrijf Dreamflats gaat ADA namelijk accepteren als betaalmiddel.

Dreamflats gaf in een persbericht aan dat ze de inkomsten uit ADA-betalingen aan zullen geven bij regelgevende instanties zoals de Malta Tourism Authority. De belastingbetalingen zullen in fiat zijn.

De huur betalen met cardano zal vanaf 2022 mogelijk zijn, als de Mercury Towers appartementen worden opgeleverd. Een hypermodern complex ontworpen door Zaha Hadid Architects.

Dreamflats is zeker niet het eerste vastgoedbedrijf dat cryptocurrency als betaalmiddel gaat accepteren. Zo werd eerder deze maand al bekend dat het in Portugal mogelijk is om appartementen met dogecoin (DOGE) aan te schaffen. En in april gaf de Amerikaanse miljardair Rick Caruso aan bitcoin (BTC) te accepteren als betaalmiddel voor huur van woon-en winkelpanden.

Dreamflats is wel het eerste niet-digitale bedrijf uit Malta dat cryptobetalingen gaat accepteren. Mogelijk zullen meer bedrijven uit die industrie volgen door deze stap. Dreamflats heeft er voor gekozen om voor ADA te kiezen en niet bitcoin.

De keuze kwam voort uit de bullrun van cardano halverwege mei, wat resulteerde in een all time high van $2,40 op 16 mei. Die is prijs is overigens wel flink gecorrigeerd nadat heel de markt crashte. Op het moment van schrijven is de waarde van ADA zo’n $1,50.

Al met al is cardano in 2021 hard gestegen en hierdoor hebben ze er vanaf 1 januari tot nu ongeveer 6,7 miljoen investeerders bij gekregen.

Het Cardano-netwerk wekt sowieso vrij veel interesse vanwege op bruikbaarheid die het met zich mee brengt. Zo heeft Cardano bijvoorbeeld een overeenkomst getekend met de Ethiopische regering om het onderwijssysteem van het land te stroomlijnen.

Daarnaast heeft het netwerk zich al zo ontwikkeld dat het ondertussen 100% gedecentraliseerd is.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie