Tim Kamp Tim Kamp
02/01/2024 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2024 11:29

December zorgt op het laatste moment voor record aan cryptohacks

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto hackers in opmars: records sneuvelden in september

Foto: JARIRIYAWAT/Shutterstock

De Orbit Bridge-hack op oudjaarsdag heeft op het allerlaatste moment een aanzienlijke impact gehad op de cryptoverliezen in december. Met een geschatte schade van $100 miljoen in december benadrukt deze maand opnieuw de kwetsbaarheden en risico’s waarmee de wereld van crypto wordt geconfronteerd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

DeFi-platform doelwit voor hackers

De hack van de Orbit Bridge heeft geleid tot een aanzienlijke financiële schade voor investeerders en gebruikers. De exacte details van de hack moeten nog volledig worden onthuld, maar de impact ervan op de markt is duidelijk voelbaar. Orbit Bridge is een decentralized finance (DeFi) platform dat fungeert als een brug tussen verschillende blockchain-netwerken. Hierdoor kunnen gebruikers activa kunnen overdragen en uitwisselen.

Helaas is het platform het doelwit geworden van kwaadwillende actoren, wat volgens blockchain-beveiligingsbedrijven resulteerde in aanzienlijke verliezen van meer dan 80 miljoen miljoen dollar. Op 1 januari rapporteerde PeckShield dat de exploitatie van $81,5 miljoen op Orbit Bridge betekende dat december de op vier na hoogste maand voor cryptohacks was in 2023. Deze aanval behoorde ook tot de negen grootste hacks die zich richtten op een cross-chainbridge in de afgelopen drie jaar, zoals gemeld door het beveiligingsbedrijf via X.

Advertentie

Dramatische jaarafsluiting voor crypto

In het afgelopen jaar waren alle hacks goed voor een verlies van vele honderden miljoenen dollars voor 324.000 slachtoffers. De Orbit Bridge-hack onderstreept de voortdurende uitdagingen waarmee DeFi-platforms worden geconfronteerd als het gaat om beveiliging. Ondanks de groeiende populariteit van deze gedecentraliseerde diensten, blijft het een uitdaging om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen geavanceerde aanvallen.

Orbit Bridge, afkomstig van het cross-chain protocol Orbit Chain, heeft bevestigd dat het op 31 december om 20:52 uur is gehackt door een ongeautoriseerde toegang tot zijn ecosysteem. Het platform, dat in 2018 in Zuid-Korea is gelanceerd, behoort daarmee tot een van de 36 aanvallen in december.

Op 1 januari verzocht het team van Orbit Chain de belangrijkste wereldwijde cryptobeurzen om de gestolen activa te bevriezen. “We staan in nauw contact met wetshandhavingsinstanties en werken ijverig om de gestolen activa op te sporen en te bevriezen”, voegt Orbit Chain toe.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie