Tim Kamp Tim Kamp
02/01/2024 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2024 11:29

December zorgt op het laatste moment voor record aan cryptohacks

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto hackers in opmars: records sneuvelden in september

Foto: JARIRIYAWAT/Shutterstock

De Orbit Bridge-hack op oudjaarsdag heeft op het allerlaatste moment een aanzienlijke impact gehad op de cryptoverliezen in december. Met een geschatte schade van $100 miljoen in december benadrukt deze maand opnieuw de kwetsbaarheden en risico’s waarmee de wereld van crypto wordt geconfronteerd.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DeFi-platform doelwit voor hackers

De hack van de Orbit Bridge heeft geleid tot een aanzienlijke financiële schade voor investeerders en gebruikers. De exacte details van de hack moeten nog volledig worden onthuld, maar de impact ervan op de markt is duidelijk voelbaar. Orbit Bridge is een decentralized finance (DeFi) platform dat fungeert als een brug tussen verschillende blockchain-netwerken. Hierdoor kunnen gebruikers activa kunnen overdragen en uitwisselen.

Helaas is het platform het doelwit geworden van kwaadwillende actoren, wat volgens blockchain-beveiligingsbedrijven resulteerde in aanzienlijke verliezen van meer dan 80 miljoen miljoen dollar. Op 1 januari rapporteerde PeckShield dat de exploitatie van $81,5 miljoen op Orbit Bridge betekende dat december de op vier na hoogste maand voor cryptohacks was in 2023. Deze aanval behoorde ook tot de negen grootste hacks die zich richtten op een cross-chainbridge in de afgelopen drie jaar, zoals gemeld door het beveiligingsbedrijf via X.

Advertentie

Dramatische jaarafsluiting voor crypto

In het afgelopen jaar waren alle hacks goed voor een verlies van vele honderden miljoenen dollars voor 324.000 slachtoffers. De Orbit Bridge-hack onderstreept de voortdurende uitdagingen waarmee DeFi-platforms worden geconfronteerd als het gaat om beveiliging. Ondanks de groeiende populariteit van deze gedecentraliseerde diensten, blijft het een uitdaging om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen geavanceerde aanvallen.

Orbit Bridge, afkomstig van het cross-chain protocol Orbit Chain, heeft bevestigd dat het op 31 december om 20:52 uur is gehackt door een ongeautoriseerde toegang tot zijn ecosysteem. Het platform, dat in 2018 in Zuid-Korea is gelanceerd, behoort daarmee tot een van de 36 aanvallen in december.

Op 1 januari verzocht het team van Orbit Chain de belangrijkste wereldwijde cryptobeurzen om de gestolen activa te bevriezen. “We staan in nauw contact met wetshandhavingsinstanties en werken ijverig om de gestolen activa op te sporen en te bevriezen”, voegt Orbit Chain toe.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie