Timo Bult Timo Bult
07/03/2021 12:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2021 12:38

DeFi hack van $31 miljoen krijgt rare wending, is het geld toch niet verloren?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi hack van $31 miljoen krijgt rare wending, is het geld toch niet verloren

Foto: BestForBest/Shutterstock

Afgelopen donderdag werd het Decentralized Finance (DeFi) project Meerkat getroffen door een hack. $31 miljoen aan cryptocurrencies werd gestolen middels een kwetsbaarheid in het smart contract van het op de Binance Smart Chain gebaseerde project. Weer werden vele gebruikers slachtoffer van een hack en verloren zij veel geld. Of toch niet?

Gisteren verscheen plotseling een nieuw Telegram-kanaal die werd opgezet door de Finance Developer van Meerkat. Jamboo, zoals hij zichzelf noemt, stelt in het eerste bericht dat de hack onderdeel was van een test. Hij schrijft:

“Met als doel gebruikers te helpen zich bewust te worden van het potentiële gevaar in smart contracts en de subjectiviteit in de auditprocessen van auditbedrijven, nodigde Meerkat een derde partij (hacker) uit om de kwetsbaarheid aan te vallen via het verificatieproxycontract (een gedetailleerd rapport over deze aanval zal in een later bericht worden gepresenteerd).”

De ontwikkelaar bewijst dat hij bij het project betrokken is door een transactie te versturen vanuit de Meerkat deployer. Dit bewijst uiteraard nog niet 100% dat hij ook daadwerkelijk de Finance Developer is. Zo kan hij nog steeds de hacker zijn die doorheeft dat ze hem op het spoor zijn. In hetzelfde bericht schrijft hij:

“Aangezien dit een test is, zal Meerkat gegevensupdates uitvoeren en smart contracten implementeren om gebruikers schadeloos te stellen, de documentatie en het terugbetalingsproces worden binnen een paar uur door mij geüpdatet (maak je geen zorgen, jullie geld is veilig).”

Mocht het inderdaad om een test gaan dan heeft Meerkat pijnlijk duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar smart contracts kunnen zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon een slimme marketingstunt zijn. Desalniettemin benadrukt dit nieuws nog maar eens dat goed onderzoek cruciaal is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie