Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2020 07:01

DeFi platform Pickle Finance gehackt, $20 miljoen DAI gestolen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi platform Pickle Finance gehackt, $20 miljoen DAI gestolen

Foto: BestForBest/Shutterstock

Wederom is een decentralized finance (DeFi) project beroofd. Ditmaal gaat het om Pickle Finance, een relatief nieuw yield farming platform vergelijkbaar met Yearn Finance.
Pickle heeft inmiddels bevestigd dat maar liefst $19.759.355 DAI zijn gestolen van het platform. Deze DAI werd uit de cDAI jar van het platform geroofd. Kluizen worden jars (potten) genoemd op Pickle en de cDAI kluis is verbonden met Compound.
De precieze details van de hack zijn op het moment van schrijven nog onbekend. Pickle meldt dat de hacker een zeer ingewikkelde methode toepaste. Het team van het platform heeft met enkele bekende figuren uit de DeFi-wereld de hack onderzocht met behulp van reverse engineering:


Cryptograaf ‘Orbxball’ gaf gisteren al zijn visie op wat er gebeurd is. Hij meldt onder andere dat 8 fouten in het project waren gebruikt in de hack en dat dit alleen mogelijk was doordat alle 8 fouten tegelijkertijd plaatsvonden. Zelfs als maar één van deze fouten was gerepareerd, was de hack al onmogelijk geweest.


De vorige reeks van deze aanvallen werden voornamelijk uitgevoerd met behulp van zogenaamde flash leningen. Dat lijkt dus deze keer niet het geval te zijn. De aanval zou meer lijken op de recente hack van DeFi-platform Akropolis, waar onlangs $2 miljoen DAI van gestolen was.


Naar verluidt had Pickle nog een dag voor het voorval een nieuwe strategie toegepast op de cDAI jar. De PICKLE token van het platform heeft een grote klap te verduren gehad. De koers hiervan vloog gisterenavond onderuit van ongeveer $22.80 naar een dieptepunt van $8.70, een daling van meer dan 60% in enkele uren. Langzamerhand begint de koers weer iets te herstellen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie