Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2022 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 20:10

DeFi project Dego Finance gehackt, $10 miljoen buitgemaakt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

Opnieuw is het helaas raak binnen de wereld van decentralized finance (DeFi). Het Dego Finance (DEGO) project is vandaag gehackt en er is door hackers zeker $10 miljoen aan crypto tokens buitgemaakt. Het team van Dego Finance heeft inmiddels gereageerd op de hack en heeft aangegeven dat er stappen worden ondernomen om de gestolen geldmiddelen terug te krijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dego Finance hack

Via het officiele Twitter account van Dego Finance werd bekend gemaakt dat een wallet van het project dat bijdraagt aan de liquiditeit op decentrale exchanges, zoals Uniswap en PancakeSwap, was binnengedrongen door hackers. Deze liquiditeit werd vervolgens door de hackers leeggetrokken.

Daarnaast maakte het team van Dego Finance bekend dat zij in samenwerking met grote crypto exchanges zoals Binance en KuCoin maatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat de schade beperkt bleef. Deze exchanges hebben inmiddels stortingen met de DEGO token opgeschort.

Volgens het blockchain security bedrijf Peckshield zijn de hackers in staat geweest om zeker $10 miljoen te stelen. Er zijn cryptomunten gestolen uit zeker 13 verschillende adressen op verschillende chains.

DeFi hacks

De koers van DEGO reageerde uiteraard heftig op het nieuws dat het DeFi project het slachtoffer geworden was van een grootschalige hack. In een korte tijd zakte de koers van DEGO met zeker 20% in elkaar.

Vandaag de dag is het helaas niet bepaald meer een zeldzaamheid dat een DeFi project wordt aangevallen door hackers en dat er grote hoeveelheden geld worden gestolen. Bijna elke maand worden er vele miljoenen gestolen van dergelijke platformen. 

De DeFi sector heeft een enorme potentie, zoveel is wel duidelijk, maar helaas bestaan er nog altijd ernstige kinderziektes die het mogelijk maken dat hackers eenvoudig kunnen binnendringen met alle gevolgen van dien. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie