Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 18:01

DeFi project Fantom (FTM) stijgt meer dan 500% in zes weken tijd, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi project Fantom (FTM) stijgt meer dan 500% in zes weken tijd, dit is waarom

Foto: BestForBest/Shutterstock

Fantom (FTM) is een project dat zich focust op Decentralized Finance (DeFi). Daarnaast verzorgt het enkele zaken die van belang kunnen zijn in het bedrijfsleven. Denk hierbij aan tracken van supply chains, het tokeniseren van activa en zelfs central bank digital currencies (CBDC). 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Populariteit groeit

De afgelopen paar weken is fantom behoorlijk in de schijnwerpers komen staan door de enorme koersstijging die het heeft doorgemaakt. Op 1 juli was de prijs van FTM slechts $0,15. Na de explosieve stijging bereikte de prijs van FTM op maandag een prijs van $0,90. Dat is een stijging van maar liefst 500%.

Er zijn een aantal redenen voor deze koersstijging. Allereerst heeft het team van Fantom onlangs een liquidity incentive program gelanceerd. Dit was een programma dat als doel had om meer liquiditeit en nieuwe protocollen aan te trekken tot het project. 

Ontwikkelaars die hier aan meededen konden een beloning verwachten. Afhankelijk van de totale liquiditeit die ontwikkelaars vastzetten in Fantom konden zij beloond worden met zo’n 1 tot 5 miljoen FTM. Om te voldoen aan de voorwaarden moest er wel tenminste $5 miljoen aan liquiditeit aan Fantom worden toegevoegd gedurende een bepaalde periode.

Het initiatief was enorm succesvol. Vandaag steeg het totale total value locked (TVL) op het Fantom netwerk met bijna 20%. Op dit moment staat er al meer dan $657 miljoen vastgezet op de Fantom blockchain.

Advertentie

Social Media

De aanwezigheid van Fantom op social media is eveneens een belangrijke reden voor de koersstijging van de afgelopen periode. Volgens Lunar Crush is de hoeveelheid mentions van het project met zo’n 34% gestegen in augustus. Interacties op social media zijn zelfs gestegen met 96%.

In de wereld van cryptocurrencies is naamsbekendheid enorm van belang. Een significante groei in de aanwezigheid en bekendheid op social media platformen is daarom een enorm goede ontwikkeling voor een project.

Als laatste laat de on-chain data van Fantom zien dat er steeds meer activiteit is op het netwerk. Meer en meer gebruikers zien Fantom wel zitten en op dit moment zijn er al zo’n 415.000 unieke adressen. Ook worden er zo’n 300.000 transacties elke dag verwerkt door het Fantom netwerk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie