Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/08/2020 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2020 13:07

DeFi sector breekt opnieuw record, hype duurt voort

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi sector breekt opnieuw record, hype duurt voort

Foto: BestForBest/Shutterstock

Er is een record aantal dollars vastgezet in decentralized finance (DeFi) projecten, ruim $6 miljard staat volgens data van DeFi Pulse in smart contracts. Afgelopen vrijdag werd er nog een recordhoogte gemeten van $5 miljard.
Maker, Curve, Ave en Curve Finance zijn verreweg de grootste partijen met ruim $4,2 miljard dat vast zit in smart contracts. Nu de markt groeiende is blijven gebruikers geld investeren. De meeste DeFi producten zijn dividenden die ontwikkelt worden op het moment dat er geld wordt vastgezet. Deze dividenden zijn vaak sterk volatile tokens die gebonden zijn aan hoge rentepercentages. De tokens worden verspreid via Uniswap en draaien op moeilijke algoritmes die lastig te reguleren zijn.
Het vastzetten van geld in een DeFi project heeft sterke overeenkomsten met het vastzetten van geld op de bank. Je blijft echter wel in controle van je geld dat in bewaring is gesteld, je kan op ieder gewenst moment het geld opnemen.
Het grootste DeFi project, Maker, laat zijn gebruikers ethereum (ETH) storten op een exchange. Ze krijgen daar dan een equivalente stablecoin voor terug die altijd dezelfde waarde behoudt als de waarde die in de eerste instantie gestort is. Ook als de markt in elkaar stort.
De meeste producten rondom decentralized finance omvat tokens die gebruikers op een gunstig moment kunnen verkopen. Sommige voorstanders van DeFi zien zichzelf als voorlopers omtrent het nieuwe ‘open banking’ concept. De meeste critici zien deze nieuwe rallies als een ‘bubble’.
De kritiek op DeFi stuift al wat langer op. De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zei op Twitter al dat het voor sommige investeerders die weinig verstand hebben van DeFi wellicht niet heel verstandig is om nu deel te nemen aan de hype tenzij het met kleine bedragen is.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie