Kevin Schijven Kevin Schijven
15/08/2020 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 16:55

DeFi markt ontvangt steeds meer kritiek, maar blijft desondanks hard doorgroeien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi markt ontvangt steeds meer kritiek, maar blijft desondanks hard doorgroeien

Foto: BestForBest/Shutterstock

Ondanks dat het YAM project onlangs compleet uiteenviel, blijft de decentralized finance (DeFi) markt enorm hard groeien. Gisteren meldde DeFi Pulse nog dat er $5 miljard vergrendeld zit in DeFi projecten.


Op het moment van schrijven is dit bedrag, of de total value locked (TVL), alweer naar $5,82 miljard gestegen. Toch maken meerdere cryptocurrency experts zich zorgen om deze ontwikkelingen. De DeFi-markt begint steeds meer op een zeepbel te lijken die op elk moment kan knappen. Het doet enigszins denken aan de initial coin offering (ICO) hype uit 2017.
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), het blockchain-platform waar de meeste DeFi-projecten op draaien, zegt dat het waarschijnlijk het beste is om dit uit te zitten, tenzij je echt begrijpt hoe de steel in de vork zit. En als je toch deelneemt, doe dat dan met zeer kleine bedragen.


Momenteel stijgt de DeFi-markt zo sterk doordat yield farming steeds populairder wordt. Dat is een relatief nieuwe methode om rente te verdienen door crypto’s te investeren in DeFi-projecten. Buterin meldt dat hij hier zelf niet aan meedoet:


Kain Warwick, oprichter van Synthetix, waarschuwt ervoor dat de DeFi-markt nog erg riskant is. Het wordt geplaagd met “hacks, bugs, scams, centralisatie, manipulatie en meer.” Joe007, een populaire bitcoin (BTC) whale, is het met hem eens en verwacht dat er nog vele verliezers zullen zijn in de DeFi-markt.
https://twitter.com/J0E007/status/1291392471231082496
Crypto-analist Alex Krüger zegt dat er weinig nieuw geld de DeFi-markt instroomt. Het zijn vooral oude “crypto insiders” die hieraan deelnemen. Volgens Krüger zijn veel van hen er bewust van dat sommige DeFi tokens waardeloos zijn, maar dat weerhoudt ze niet van ermee te speculeren.


Ook Michiel Ipenburg, analist bij CI, zei onlangs in zijn bitcoin (BTC) koersanalyse dat de hype omtrent DeFi compleet doorslaat. Wat vind jij van de ontwikkelingen omtrent DeFi en yield farming? Praat erover mee in ons gratis Telegram kanaal!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie