Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

DeFi markt ontvangt steeds meer kritiek, maar blijft desondanks hard doorgroeien

Ondanks dat het YAM project onlangs compleet uiteenviel, blijft de decentralized finance (DeFi) markt enorm hard groeien. Gisteren meldde DeFi Pulse nog dat er $5 miljard vergrendeld zit in DeFi projecten.

- Advertentie -

Op het moment van schrijven is dit bedrag, of de total value locked (TVL), alweer naar $5,82 miljard gestegen. Toch maken meerdere cryptocurrency experts zich zorgen om deze ontwikkelingen. De DeFi-markt begint steeds meer op een zeepbel te lijken die op elk moment kan knappen. Het doet enigszins denken aan de initial coin offering (ICO) hype uit 2017.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), het blockchain-platform waar de meeste DeFi-projecten op draaien, zegt dat het waarschijnlijk het beste is om dit uit te zitten, tenzij je echt begrijpt hoe de steel in de vork zit. En als je toch deelneemt, doe dat dan met zeer kleine bedragen.

Momenteel stijgt de DeFi-markt zo sterk doordat yield farming steeds populairder wordt. Dat is een relatief nieuwe methode om rente te verdienen door crypto’s te investeren in DeFi-projecten. Buterin meldt dat hij hier zelf niet aan meedoet:

Kain Warwick, oprichter van Synthetix, waarschuwt ervoor dat de DeFi-markt nog erg riskant is. Het wordt geplaagd met “hacks, bugs, scams, centralisatie, manipulatie en meer.” Joe007, een populaire bitcoin (BTC) whale, is het met hem eens en verwacht dat er nog vele verliezers zullen zijn in de DeFi-markt.

Crypto-analist Alex Krüger zegt dat er weinig nieuw geld de DeFi-markt instroomt. Het zijn vooral oude “crypto insiders” die hieraan deelnemen. Volgens Krüger zijn veel van hen er bewust van dat sommige DeFi tokens waardeloos zijn, maar dat weerhoudt ze niet van ermee te speculeren.

Ook Michiel Ipenburg, analist bij CI, zei onlangs in zijn bitcoin (BTC) koersanalyse dat de hype omtrent DeFi compleet doorslaat. Wat vind jij van de ontwikkelingen omtrent DeFi en yield farming? Praat erover mee in ons gratis Telegram kanaal!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.291,26 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.291,26 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...