Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2020 06:05

DeFi token SUSHI zal volgens dit onderzoek nog veel verder in waarde dalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi token SUSHI zal volgens dit onderzoek nog veel verder in waarde dalen

Foto: BestForBest/Shutterstock

Volgens een analyse van blockchain-onderzoeksbureau Glassnode ligt de werkelijke waarde van SUSHI op maar $0,31. Liesl Eichholz, analist bij Glassnode, nam onlangs de decentralized finance (DeFi) token onder de loep.


Het controversiële Sushiswap, een nieuw DeFi-platform op de markt vergelijkbaar met Uniswap, was in eerste instantie een succes. De prijs van de SUSHI, de governance token van het project, schoot binnen enkele dagen naar bijna $12 vanaf minder dan $1.
Vervolgens stortte de koers weer compleet in nadat bleek dat de hoofdontwikkelaar van het project een deel van de tokens uit het ontwikkelingsfonds op de markt had gedumpt. De prijs van SUSHI zakte naar $1,20.
Op het moment van schrijven ligt de prijs van Sushi op ongeveer $2,45, maar volgens Eichholz gaat de koers waarschijnlijk nog veel verder dalen. De analist meldt dat de waarde van SUSHI voornamelijk door de hype omtrent yield farming wordt aangedreven.
De uiteindelijke waarde zal echter bepaald worden door de mate van inflatie, zegt Eichholz. Inflatie zit in het systeem ingebouwd om mensen aan te sporen liquiditeit aan te voeren. Mensen met SUSHI in bezit die geen liquiditeit verstrekken zullen echter “verwaterd” raken.
Doordat beloningen worden gecreëerd op basis van handelsvolumes moet het dagelijks volume hoog blijven om een bepaalde prijs vast te houden. Volgens Eichholz is een prijs boven de $10 onhoudbaar. Ze meldt dat met een realistischer handelsvolume als $400 miljoen per dag, de prijs zou zakken naar $0,31. Dat is 97% lager dan de all-time high (ATH). Om de huidige prijs vast te houden moet het dagelijkse volume naar $3,5 miljard stijgen.


Het SushiSwap platform werd onlangs door de ontwikkelaar overhandigd aan de CEO van de FTX cryptocurrency-exchange.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie