DeFi token SUSHI zal volgens dit onderzoek nog veel verder in waarde dalen

Volgens een analyse van blockchain-onderzoeksbureau Glassnode ligt de werkelijke waarde van SUSHI op maar $0,31. Liesl Eichholz, analist bij Glassnode, nam onlangs de decentralized finance (DeFi) token onder de loep.

- Advertentie -

Het controversiële Sushiswap, een nieuw DeFi-platform op de markt vergelijkbaar met Uniswap, was in eerste instantie een succes. De prijs van de SUSHI, de governance token van het project, schoot binnen enkele dagen naar bijna $12 vanaf minder dan $1.

Vervolgens stortte de koers weer compleet in nadat bleek dat de hoofdontwikkelaar van het project een deel van de tokens uit het ontwikkelingsfonds op de markt had gedumpt. De prijs van SUSHI zakte naar $1,20.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Sushi op ongeveer $2,45, maar volgens Eichholz gaat de koers waarschijnlijk nog veel verder dalen. De analist meldt dat de waarde van SUSHI voornamelijk door de hype omtrent yield farming wordt aangedreven.

De uiteindelijke waarde zal echter bepaald worden door de mate van inflatie, zegt Eichholz. Inflatie zit in het systeem ingebouwd om mensen aan te sporen liquiditeit aan te voeren. Mensen met SUSHI in bezit die geen liquiditeit verstrekken zullen echter “verwaterd” raken.

- Advertentie -

Doordat beloningen worden gecreëerd op basis van handelsvolumes moet het dagelijks volume hoog blijven om een bepaalde prijs vast te houden. Volgens Eichholz is een prijs boven de $10 onhoudbaar. Ze meldt dat met een realistischer handelsvolume als $400 miljoen per dag, de prijs zou zakken naar $0,31. Dat is 97% lager dan de all-time high (ATH). Om de huidige prijs vast te houden moet het dagelijkse volume naar $3,5 miljard stijgen.

Het SushiSwap platform werd onlangs door de ontwikkelaar overhandigd aan de CEO van de FTX cryptocurrency-exchange.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.929,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.985,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.015,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.052,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.217,30 Kopen
Laatste nieuws

Aantal actieve Bitcoin (BTC) gebruikers breekt records en dat is zeer...

0
Niet alleen de koers van bitcoin (BTC) breekt deze week records, dat geldt ook voor het aantal actieve gebruikers op het netwerk van de...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...