Timo Bult Timo Bult
05/09/2020 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 14:49

DeFi-hype Sushi (SUSHI) zakt 75% in waarde, oprichter verkoopt al zijn coins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi-hype Sushi (SUSHI) zakt 75% in waarde, oprichter verkoopt al zijn coins

Foto: BestForBest/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en veel andere altcoins kwamen onlangs in een neerwaartse versnelling terecht. En terwijl investeerders in Decentralized Finance (DeFi) protocollen hoopten dat hun DeFi-tokens niet meegesleurd zouden worden, zagen een aantal van deze koersen flinke dalingen.
DeFi is de nieuwste rage in cryptoland. Verschillende protocollen waarin beleggers hun tokens zoals bitcoin en ethereum (ETH) vast kunnen zetten schieten als paddenstoelen uit de grond. De hype doet denken aan de Initial Coin Offering (ICO) hype in 2017-2018.
Met verschillende DeFi-tokens die honderden en soms wel duizenden procenten in waarde stegen verwachtten veel analisten dat het een keer hard naar beneden zou storten. Een van de protocollen waarbij dit de afgelopen dagen gebeurde was SUSHI, een van de nieuwste succesverhalen van DeFi.
Het token van SUSHI is onderdeel van SushiSwap. Het protocol zag meer dan een miljard dollar aan nieuw geld zijn smart contracts instromen. Het token zakte echter de afgelopen dagen ver terug en staat meer dan 75% in de min ten opzichte van zijn all-time high (ATH) van $8,80.
En wat waarschijnlijk ook niet helpt voor SUSHI hodlers is dat de anonieme oprichter van het protocol al zijn SUSHI heeft verkocht. Hij wordt hierom beschuldigd voor het plegen van een exit scam, al denkt hij daar zelf anders over:

“Mensen vragen of ik een exit scam heb gepleegd. Ik heb dat niet. Ik ben nog steeds hier. Ik blijf deelnemen aan de discussie. Ik zal helpen met het technische gedeelte. Ik zal ervoor zorgen dat we een succesvolle migratie hebben.”


Een aantal dagen geleden was al een dergelijk verhaal te lezen op Crypto Insiders. Het DeFi-token Hotdog, weer een etenswaar, zakte namelijk de afgelopen dagen 99% in waarde, en dat in 5 minuten tijd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie