Timo Bult Timo Bult
05/09/2020 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 14:49

DeFi-hype Sushi (SUSHI) zakt 75% in waarde, oprichter verkoopt al zijn coins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi-hype Sushi (SUSHI) zakt 75% in waarde, oprichter verkoopt al zijn coins

Foto: BestForBest/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en veel andere altcoins kwamen onlangs in een neerwaartse versnelling terecht. En terwijl investeerders in Decentralized Finance (DeFi) protocollen hoopten dat hun DeFi-tokens niet meegesleurd zouden worden, zagen een aantal van deze koersen flinke dalingen.
DeFi is de nieuwste rage in cryptoland. Verschillende protocollen waarin beleggers hun tokens zoals bitcoin en ethereum (ETH) vast kunnen zetten schieten als paddenstoelen uit de grond. De hype doet denken aan de Initial Coin Offering (ICO) hype in 2017-2018.
Met verschillende DeFi-tokens die honderden en soms wel duizenden procenten in waarde stegen verwachtten veel analisten dat het een keer hard naar beneden zou storten. Een van de protocollen waarbij dit de afgelopen dagen gebeurde was SUSHI, een van de nieuwste succesverhalen van DeFi.
Het token van SUSHI is onderdeel van SushiSwap. Het protocol zag meer dan een miljard dollar aan nieuw geld zijn smart contracts instromen. Het token zakte echter de afgelopen dagen ver terug en staat meer dan 75% in de min ten opzichte van zijn all-time high (ATH) van $8,80.
En wat waarschijnlijk ook niet helpt voor SUSHI hodlers is dat de anonieme oprichter van het protocol al zijn SUSHI heeft verkocht. Hij wordt hierom beschuldigd voor het plegen van een exit scam, al denkt hij daar zelf anders over:

“Mensen vragen of ik een exit scam heb gepleegd. Ik heb dat niet. Ik ben nog steeds hier. Ik blijf deelnemen aan de discussie. Ik zal helpen met het technische gedeelte. Ik zal ervoor zorgen dat we een succesvolle migratie hebben.”


Een aantal dagen geleden was al een dergelijk verhaal te lezen op Crypto Insiders. Het DeFi-token Hotdog, weer een etenswaar, zakte namelijk de afgelopen dagen 99% in waarde, en dat in 5 minuten tijd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie