Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2020 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2020 15:33

Het gevaar van DeFi: Hotdog token stort in 5 minuten met 99% in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Het gevaar van DeFi: Hotdog token stort in 5 minuten met 99% in

Er wordt steeds meer misbruik gemaakt van de hype omtrent de decentralized finance (DeFi) markt en yield farming. De nieuwste DeFi kloon op de markt is Hotdog, en dit project stortte compleet in enkele uren na lancering.
Hotdog is een kloon van het populaire Uniswap platform en beloofde enorme rendementen om investeerders aan te lokken. Rendementen van miljoenen procenten. HotdogSwap lanceerde op 2 september en de token van het platform schoot hard omhoog. De FOMO (fear of missing out) trok investeerders aan en de prijs vloog naar een waarde boven de $6.000 in enkele uren.
Toen werd de token plotseling massaal op de markt gedumpt en mensen die niet op tijd uitstapten hebben waarschijnlijk veel geld verloren. De koers van de HOTDOG token crashte van $4.000 naar onder de $1 in minder dan vijf minuten. Een daling van 99,98%.


Deze week lanceerde meerdere dergelijke DeFi kloons zoals Sushi, Kimchi, Pizza, Shrimp, Taco, Pasta en OnlyUp. Van meerdere van deze tokens zijn de koersen net zo hard gedaald als ze in eerste instantie waren gestegen. Deze projecten worden steeds meer vergeleken met zogeheten pump & dump scams.
De ontwikkelingen beginnen steeds meer op de ICO rage uit 2017 te lijken, dat zorgde toen voor de komst van strengere regelgeving in de markt met AML en KYC vereisten. De huidige ontwikkelingen begonnen met de lancering van Yam Finance. Yam kopieerde yEarn.finance, maar door een programmeerfout stortte het project volledig in.
In gerelateerd nieuws heeft deze yield farming rage ervoor gezorgd dat Uniswap nu de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) is met een handelsvolume van meer dan $1 miljard in 24 uur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie