Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Het gevaar van DeFi: Hotdog token stort in 5 minuten met 99% in

Er wordt steeds meer misbruik gemaakt van de hype omtrent de decentralized finance (DeFi) markt en yield farming. De nieuwste DeFi kloon op de markt is Hotdog, en dit project stortte compleet in enkele uren na lancering.

Hotdog is een kloon van het populaire Uniswap platform en beloofde enorme rendementen om investeerders aan te lokken. Rendementen van miljoenen procenten. HotdogSwap lanceerde op 2 september en de token van het platform schoot hard omhoog. De FOMO (fear of missing out) trok investeerders aan en de prijs vloog naar een waarde boven de $6.000 in enkele uren.

- Advertentie -

Toen werd de token plotseling massaal op de markt gedumpt en mensen die niet op tijd uitstapten hebben waarschijnlijk veel geld verloren. De koers van de HOTDOG token crashte van $4.000 naar onder de $1 in minder dan vijf minuten. Een daling van 99,98%.

Deze week lanceerde meerdere dergelijke DeFi kloons zoals Sushi, Kimchi, Pizza, Shrimp, Taco, Pasta en OnlyUp. Van meerdere van deze tokens zijn de koersen net zo hard gedaald als ze in eerste instantie waren gestegen. Deze projecten worden steeds meer vergeleken met zogeheten pump & dump scams.

De ontwikkelingen beginnen steeds meer op de ICO rage uit 2017 te lijken, dat zorgde toen voor de komst van strengere regelgeving in de markt met AML en KYC vereisten. De huidige ontwikkelingen begonnen met de lancering van Yam Finance. Yam kopieerde yEarn.finance, maar door een programmeerfout stortte het project volledig in.

In gerelateerd nieuws heeft deze yield farming rage ervoor gezorgd dat Uniswap nu de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) is met een handelsvolume van meer dan $1 miljard in 24 uur.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.193,12 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.193,12 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...